Kezdőlap Hírek Újabb döntéseket hozott Kecskeméten a Városi Operatív Törzs

Újabb döntéseket hozott Kecskeméten a Városi Operatív Törzs

A Városi Operatív Törzs ismét tárgyalt 2020. március 23-án, hétfőn. A döntések, és intézkedések a következők:

– Kéri, hogy az egészségügyi, szociális, köznevelési és bölcsődei ellátást végző intézmények, valamint a Gondoskodó Szolgálat vonatkozásában készüljön újabb, az elkövetkező három hónapra vonatkozó felmérés a védőfelszerelések (szemüveg, maszk, védőruha, gumikesztyű) iránti igények tekintetében. A megjelölt intézményekben fel kell mérni továbbá az UV és ózongenerátorok beszerzése iránti igényeket is.

– Kéri, hogy a kizárólagos és többségi tulajdonú gazdasági társaságok körében készüljön felmérés a felszabaduló és felszabadítható gépjárművekre és gépkocsivezetőkre vonatkozóan. Elsősorban elektromos autókra lenne szükség, amelyeket a Gondoskodó Szolgálat tudna használni a segítségnyújtása során.

– Kéri, hogy az állami fenntartású iskolák, az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődei ellátást végző intézmények körében készüljön újabb igényfelmérés a gyermekétkeztetésre vonatkozóan.

– Úgy dönt, hogy az idősellátás keretében a Gondoskodó Szolgálat igény alapján biztosítson napi egyszeri meleg étel kiszállítást a 65 éven felüliek számára. Az operatív törzs kéri a közétkeztetésben résztvevő szolgáltatókat, hogy készüljenek fel a megjelölt feladatra. A meleg étel kiszállítási ára a szociális étkeztetés díjával megegyezően 600 Ft/ebéd legyen. A díjtétel különbözetre vonatkozóan készüljön költségvetési átcsoportosítás a Szociális Közalapítvány részére.

– Kéri, hogy a Kecskeméten működő polgárőr egyesületek készüljenek fel a lakosság hangosbemondó útján történő tájékoztatására, arra vonatkozóan, hogy az emberek maradjanak otthon.

– Kéri, hogy a Gondoskodó Szolgálat nyújtson segítséget az egészségügyben dolgozó orvosok, ápolók és szakdolgozók részére a napi bevásárláshoz. Az igénybevételre vonatkozóan készüljön felmérés. A szolgáltatásért történő fizetés utólagosan is történhet átutalással.

– Kéri, hogy az autóbusszal végzett helyi tömegközlekedés jelenlegi menetrendje kerüljön felülvizsgálatra. Szükség esetén kerüljön sor járatbővítésre és kapacitásbővítésre (nagyobb buszok biztosítására).

– Kéri, hogy az önkormányzat nyugdíjasházaiban élő időskorú személyek részére ingyenesen kerüljön biztosításra WIFI hálózaton keresztül az internet elérhetősége. A KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. gondoskodjon WIFI routerek kihelyezéséről az érintett ingatlanokban.

– Javasolja azoknak a Kecskeméten élő időskorú személyeknek, akik nem rendelkeznek internet elérhetőséggel és szeretnének ilyen szolgáltatást igénybe venni, hogy vegyék fel a kapcsolatot a telefon előfizetésük szerinti szolgáltatóval a telefonon elérhető ügyfélszolgálaton keresztül. Erre vonatkozóan, illetve az e témakörben történt ingyenes felajánlások tekintetében tájékoztatni szükséges az érintetteket a média útján.

– Kéri, hogy az idősek fizikai állapotának karbantartását segítendő a Kecskeméti Televízió műsorába kerüljön be a tévétorna.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét MJV polgármester