Kezdőlap Hírek 16 LOPÁS – A RENDŐRÖK ELFOGTÁK A GYANÚSÍTOTTAT

16 LOPÁS – A RENDŐRÖK ELFOGTÁK A GYANÚSÍTOTTAT

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. április 22-én őrizetbe vettek egy férfit, aki alig egy hónap alatt a város szinte minden részéről ellopott egy-egy biciklit.

A nyomozás adatai szerint a 31 éves gyanúsított 2020. március 18. és 2020. április 21. között lépcsőházakból, kertesházak udvaráról összesen tizenhárom kerékpárt, illetve egy háromkerekű babakocsit tulajdonított el.  A férfi egy áruházból is lopni próbált: szeszes italt és illatszereket rejtett a ruházatába, de cselekménye közben tetten érték. Utoljára egy lakóparki társasház kültéri díszei közül két cserepes pálmát vitt haza.  

A kiskunhalasi nyomozók az adatgyűjtések eredményeként és a térfigyelő kamerák felvételei segítségével beazonosították a bűncselekmény feltételezett tettesét, aki gyanúsítottkénti kihallgatásán beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a biciklik jó részét már egészben vagy alkatrészenként értékesítette. A férfi lakcímén – egy kiskunhalasi tanyán – tartott kutatás során végül néhány kerékpár és a babakocsi előkerült, illetve a rendőrök megtalálták a dísznövényeket is. A lefoglalt értékeket a tulajdonosaik visszakapják.

A nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

2020. 04. 24., p – 07:33 Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság