Kezdőlap Adomány A Kecskeméti Szent László Lions Club újabb adománya a Bács-Kiskun Megyei Kórház...

A Kecskeméti Szent László Lions Club újabb adománya a Bács-Kiskun Megyei Kórház részére

A klubtagság úgy döntött, hogy ebben az embert próbáló időszakban segítséget nyújt a veszélyhelyzetnek leginkább kitett emberek, az egészségügyi dolgozók részére. Első körben 2020. április 03-án 1 000 db szájmaszkot adományozott a kórház sürgősségi beteg ellátó osztályának, mintegy 650 000 Ft értékben.  

Folytatva a segítségnyújtást, két ütemben újabb adományok átadására kerül sor, április 15-én és 16-án, 1 000 000 Ft értékben és április második felében a megrendelések beérkezését követően, további 100 000 Ft értékben.

Az első ütemben a kórházi igények felmérését követően, a klubtagság a következő eszközökkel járult hozzá az egészségügyi dolgozók mindennapjainak megkönnyítéséhez ebben a rendkívüli időszakban:

Központi Labor részére: hűtőszekrény 120 l + mikrohullámú sütő 17l 

SZTK labor részére: hűtőszekrény 120 l + mikrohullámú sütő 17l 

Körpult részére: mini hűtőszekrény 50l + mikrohullámú sütő 17l + 50 db szájmaszk

COVID részleg részére: 93 db törölköző (140x140cm, ill. 70x140cm) + 40 db egyszer használatos köpeny

Onkológiai osztály részére: 200 db szájmaszk + mikrohullámú sütő 17l 

I. Belgyógyászat – kardiológiai osztály részére: mikrohullámú sütő 17l 

Rendelőintézet betegfelvétel pihenő helység részére: mikrohullámú sütő 17l 

Sürgősségi Betegellátó Osztály részére: további 200 db szájmaszk

Pszichiátria osztály részére: 100 db maszk + 40 db egyszer használatos köpeny

Krónikus belgyógyászat: mikrohullámú sütő (30l), + szendvicssütőt + kávéfőzők

Az adományok második üteme, mely még beszerzés alatt van, valószínűleg a jövő hét folyamán kerül átadásra, mely kávéfőzőket tartalmaz a Központi labor, az SZTK labor, az Onkológiai osztály, az I. es Belgyógyászati osztály és a Rendelőintézet számára.

Kecskeméti Szent László Lions Club 23 éve alakult meg, jelenleg 23 tagja van. Céljai: önzetlen segítséget nyújtani a sérült, (első sorban látás sérült), beteg, elesett, embertársainknak, nemzetre, vallásra politikai beállítottságra tekintet nélkül. Továbbá a katasztrófák elesettjei és a tehetségek támogatása, valamint a környezet védelme. A klubtagok önként vállalkoztak arra, hogy mindennapi munkájuk elvégzése mellett idejüket, energiájukat és anyagi lehetőségeiket jószolgálati tevékenységekre fordítják.