Kezdőlap Rendőrségi hírek A RONGÁLÁS MELLETT KÖZOKIRAT-HAMISÍTÁSÉRT IS FELELHET

A RONGÁLÁS MELLETT KÖZOKIRAT-HAMISÍTÁSÉRT IS FELELHET

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak az ukrán gyanúsítottal szemben.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak az ukrán gyanúsítottal szemben.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2019. szeptember 10-én bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint egy nő sírhelyeket rongált meg egy kecskeméti temetőben.

A nyomozás adatai szerint a délutáni órákban az ismeretlen az egyik megyeszékhelyi köztemetőben összesen öt sírban tett kárt.

A bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre siettek, ahol elfogták azt a 24 éves ukrán állampolgárt, akit a nyomozók többrendbeli rongálás bűntettével gyanúsítanak megalapozottan.

A büntetőeljárás során a nő nem volt együttműködő. A Kecskeméti Járásbíróságon a letartóztatása ügyében megtartott tárgyalás során személyazonossága igazolásaként valótlan adatokat adott meg, amit jegyzőkönyvbe foglaltak, ezért közokirat-hamisítás bűntettével is gyanúsítják a kecskeméti rendőrök.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a vizsgálati osztály a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban – vádemelési javaslattal – átadta az ügyészségnek.