Kezdőlap ÉT-TRENDEK A természetes édesség fogyasztása minden évszakban ajánlott

A természetes édesség fogyasztása minden évszakban ajánlott

Új helyen, a nagybani piacon a büfé mellett található meg /csütörtökönként biztosan/ a megszokott kíváló minőségben és kedves kiszolgálással Szombatiné Tóth Katalin és férje, Szombati László standja.

Az aranysárga édes folyadék nem csupán finom, de antiszeptikus, vagyis baktériumölő hatása is van, amely ebben az időszakban nagyon fontos. A népi gyógyászatban fájdalomcsillapítóként és köptetőként számtalan készítmény szerves része, de még fertőtlenítésre is kiválóan alkalmas.

A méz négyötödrészt glükózból és fruktózból épül fel, de kalciumban, rézben, vasban, magnéziumban, mangánban, foszforban, káliumban, nátriumban és cinkben is gazdag, valamint kis mennyiségben B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamint szintén tartalmaz. A sötétebb színű mézekben – mint a fenyőméz vagy a pitypangméz – még több ásványi anyag rejlik.

A kialakult helyzet következtében segítve a mézre vágyókat a késő délutáni órkában méz házhozszállítását is vállalják Kecskemét és Hetényegyháza területén, ezzel kapcsolatban a következő telefonszámon lehet érdeklődni: 06704539130 .