Kezdőlap Adomány Adománygyűjtő különkiadással jelentkezik a Fókusz Plusz

Adománygyűjtő különkiadással jelentkezik a Fókusz Plusz

Bezárt üzletek, munkájukat elvesztő emberek, betegekért küzdő egészségügyi dolgozók. A koronavírus járvány miatt számtalan ember került nehéz helyzetbe. A szombati Fókusz Plusz őket szeretné támogatni. 

Az április 11-én 19 órakor kezdődő élő adásban a műsor készítői felajánlásokat, adományokat gyűjtenek a legnagyobb magyar segélyszervezeteknek, hogy rajtuk keresztül segítsék a bajbajutottakat. Az adománygyűjtés a 1357-es segélyvonalon zajlik – minden hívás vagy sms 500 forint adományt jelent. Az így összegyűlt összeget a legnagyobb hazai segélyszervezetek – Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Vöröskereszt, Református szeretetszolgálat, Caritas, Baptista szeretetszolgálat, Magyar Máltai Szeretetszolgálat – kapják.

A műsor nézői emellett bepillantást kaphatnak a www.segitunkegymasnak.hu által koordinált tevékenységbe is. Ezen az oldalon keresztül nemcsak segítséget lehet kérni, hanem magánszemélyek, de vállalkozások is felajánlásokat tehetnek – például önkéntes munka, tárgyadomány, vagy éppen távoktatás – a bajbajutottak részére. Az oldalt az önkéntességet és adományozást működtető akciócsoport koordinálja. Az ő feladatuk, hogy segítsék az önkéntes kezdeményezések és adományozások koordinációját, valamint felkarolják az országszerte elindított civil mozgalmakat. A szombati műsorban a nézők ezekről, valamint már megvalósult segítségnyújtásokról is láthatnak majd összeállításokat. 

Mint ismeretes: a Fókusz Plusz évek óta rendszeresen gyűjt adományokat a Bátor Tábor, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet részére. Az elmúlt hat esztendőben a nézők segítségével mintegy félmilliárd forintnyi adományt sikerült közösen összegyűjteni.

A  műsor promójának beágyazókódja elérhető a www.sajtoklub.tv. oldalon.