Kezdőlap Egészség-szépség Az erős immunrendszer 5 meghatározó összetevője

Az erős immunrendszer 5 meghatározó összetevője

Budapest, 2020. április 22. – A járványidőszak alatt még összetettebb és hatásosabb védelmet kell biztosítanunk immunrendszerünk számára. A jól bevált egészségmegőrző szokásainkrólmost sem szabad lemondanunk, de a megváltozott helyzethez kell igazítani őket.A legalapvetőbb immunerősító módszerekkel, minta rendszeres táplálkozás, a folyadékbevitel, az otthoni mozgás, a pihenés és a kikapcsolódás most nemcsak a következő hetek vészelhetők át, hanem akár a tavaszi fáradtság is csökkenthető- tanácsolja a K&H gyógyvarázsprogram.

Immunrendszerünk erősítése a vírushelyzet miatt most fokozottan szükséges, miközben a tavaszi fáradtság is a nyakunkon van. „Bár a mindennapjainkban hatalmas a változás, az egészséges életmód a jelenlegi körülmények között is fenntartható, sőt most kiemelten fontos. A rendszeres táplálkozásnak, a folyadékbevitelnek, a fittségi állapotunk fenntartásának legalább akkora szerepe van az immunerősítésben, mint a szórakozásnak és a közösségi élményeknek. Lemondások helyett olyan egészségmegőrző rutint kell kialakítanunk, amiben ezek az összetevők otthonunkban is megvalósíthatók” – nyilatkozta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

együnk jól, jót

Otthon tudatosabban figyelhetünk a szervezetünk jelzéseire.. A napi szintű ételrendelések vagy ingázás közbeni nassolások és készételek fogyasztása elkerülhető, hiszen otthon adalékanyagoktól mentes fogásokat készíthetünk, és azokat az új recepteket is kipróbálhatjuk, amiket eddig csak halogattunk. A megváltozott körülmények most új rendszert igényelnek: iktassunk be gyakoribb, de kisebb adagú étkezéseket. Otthon még a tápláló reggeli és vacsora is sokkal egyszerűbben megoldható: fogyasszunk minél több sovány húst, halat, hüvelyeseket, olajos magvakat, teljes kiőrlésű gabonatermékeket, és akár minden étkezés során zöldséget vagy gyümölcsöt.A szezonális finomságokbólpedig könnyedén készíthetünk mártogatósokat vagy a sütőben ropogós chipset is. Ígynem kell lemondanunk az egészséges élvezetekről, és a hűtő közelsége sem jelent majd kihívást a stresszes napokon.

egy jelzés – 2 l

A folyadékbevitel a legegyszerűbb, de mégis legfontosabb lépése az egészségtudatos életmódnak. Feszült állapotban sokszor elfelejtünk inni, ami dehidratáltsághoz, szédüléshez, fejfájáshoz is vezethet. Érdemes előre meghatározni a napi folyadékbevitelt víz, gyümölcslevek vagy tea formájában, a rendszeres pótlásról pedig akár a népszerű emlékeztető-mobilapplikációkat is segítségül hívhatjuk.

egy kicsi mozgás mindenkinek kell

Bár a szabadtéri kikapcsolódási lehetőségeink most erősen korlátozottak, kreativitással a nap bármely szakaszába beiktatható a rendszeres testmozgás. Ha a körülmények lehetővé teszik, használjuk ki a kert vagy a teraszadottságait, ahol akár egy egész maratont is lefuthatunkvagyrendezzünk akadályversenyeket az udvaron, amikbe mégkiskedvenceinket is bevonhatjuk.A beltéri környezet is számos lehetőséget tartogat, elég csak a nappali egyik sarkát elkülöníteni, vagy az erkélyt, garázst berendezni edzőteremnek, a speciális sporteszközök pedig könnyen helyettesíthetők: használjunk székeket, kisebb asztalt, törölközőket vagy vizes palackokat a teljes átmozgatáshoz.A lényeg, hogy egy kis mozgást minden nap iktassunk be a napi programunkba.

pihenés = boldogság és hatékonyság

Nemcsak a vírushelyzet okozta bezártság, hanem a tavaszi időszakmiatt is sokkal gyengébbek és fáradékonyabbak lehetünk. A rossz alvás, a távmunka alatti kevés pihenés pedig jelentősen gyengítheti az immunrendszert, miközben negatív hatással leheta fizikai és mentális teljesítményre is. Napi 8 óra alvással és a munkaidőn kívüli kikapcsolódási lehetőségekkel, mint az olvasás vagy zenehallgatás jelentősen csökkenhető a stresszfaktor, és a távmunka is hatékonyabban végezhető.

valódi barátok, online szórakozás Az eddigi szórakozási lehetőségeket most felváltják a digitális megoldások. A kapcsolattartásnak semmi sem szabhat határt, videóhívásokkal és csoportos beszélgetésekkel akár a virtuális térben is megteremthetők a vidám pillanatok. Legyen szó közös webes játékról vagy egyidejűsorozat-nézésről, esetleg egy online könyvklubról, a közösségi élményről most sem kell lemondanunk