Kezdőlap Kecskemét Bőkezű adományok: innovatív levegőfertőtlenítés a Margaréta Otthonban

Bőkezű adományok: innovatív levegőfertőtlenítés a Margaréta Otthonban

Levegőfertőtlenítő berendezéseket kapott adományként a Margaréta Idősek Otthon. A készülékeket péntek kora délután adták át a felajánló szervezetek és cégek az intézmény képviselőnek.  Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága az országban az elsők között dolgozta ki a járványügyi intézkedési tervet. A Margaréta Idősek Otthonára különös figyelmet szenteltek, hiszen az ott lakók fokozottan veszélyeztetettek. Az idősotthon védelmébe mostantól a független laboratóriumok által tesztelt NOVAERUS plazmatechnológiás levegőfertőtlenítő berendezéseket vetik be.

A kialakult veszélyhelyzetben egyre több adomány érkezik, az új berendezéseket is támogatásként kapta az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága.

Az Akker-Plus Kft. 1 db Protect 800 és 2 db Protect 200 készüléket, a BS Plastic Trade Kft., a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Mester-Bau Kft. 1-1 db Protect 200 készüléket vásárolt.

Ezek jelenleg az egyik legmodernebb folyamatos levegőfertőtlenítési technológiát képviselik, és egyben a leghatásosabb antimikrobiális védelmet képesek nyújtani a levegőben terjedő kórokozókkal szemben.

A készülékeket ma szállították el az idősotthonhoz. Az átadáson személyesen is megjelent Endrődi Ferenc, az Akker-Plus Kft. ügyvezetője,  Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Pintye László alelnök, valamint ifj. Sipos László, a Mester-Bau Kft. képviselője. A város nevében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, az ESZII nevében pedig dr. Pataki Mariann intézményvezető mondott köszönetet.

Forrás: hiros.hu