Kezdőlap Kecskemét Drónnal és térfigyelő kamerákkal leplezték le az illegális hulladéklerakókat

Drónnal és térfigyelő kamerákkal leplezték le az illegális hulladéklerakókat



Alig egy hét múlt el a legutóbbi térfigyelő kamerák segítségével felderített illegális hulladék lerakás óta és ismét sikert könyvelhet el a Kecskeméti Városrendészet -köszönhetően a Rendőrséggel és a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvánnyal történő együttműködésnek.

DCIM\100MEDIA\DJI_0012.JPG

A Sarolta utcai lerakat tágabb környezetének átvizsgálásához igénybe vettük a Kecskemét Közbiztonsági KözalapítványDJI Matrice 200 típusú drónját is, mely a Kecskeméti Rendőrkapitányság kezelésében van.

A légi felvételek alapján nem messze a korábban lerakott hulladéktól egy másik lerakatotis találtunk.A hozzávetőlegesen 2-3 köbméternyi illegális hulladék bontásból származó építési törmeléket: főként csempét tartalmazott.Az illegális hulladékról készült fényképeket megküldtük előzetes állásfoglalás kéréssel az illetékes hulladék gazdálkodási szakértő részére.

A Sarolta utcai lerakat

Véleménye szerint a fényképeken látható hulladékok egy része veszélyes hulladék, mindegyik megfelel a Btk.248 §. szerinti hulladék meghatározásának,így ez az illegális hulladék lerakás bűncselekmény, ami akár 5 év szabadságvesztéssel büntethető.

A térfigyelő kamerák képeit visszanézve és elemezve az együttműködésben részt vevő szakértők megállapították, hogy az ismeretlen elkövetők április 16-án délután kézikocsikkal szállították oda a hulladékot,melyet volt, hogy kerékpárral, máskor segédmotoros kerékpárral vontattak.A lerakás közben megzavarták őket, ezért pár órával később áthordták egy eldugottabb helyszínre a hulladékot – azonban a drón felhasználásával ezt is sikerült megtalálni.

Mivel a térfigyelő kamerák képei alapján jól felismerhetőek az elkövetők és a területen folytatott adatgyűjtés során sikerült megállapítani a kilétüket,biztosan nem marad el a felelősségre vonásuk.