Kezdőlap Hírek Egészségügy-járvány Koronavírus – Meghalt nyolc újabb beteg és 1310-re nőtt a fertőzöttek...

Egészségügy-járvány Koronavírus – Meghalt nyolc újabb beteg és 1310-re nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Budapest, 2020. április 11., szombat (MTI) – Meghalt 8 beteg, és 120-szal nőtt, így 1310-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – írta a koronavirus.gov.hu szombat reggel.

    Azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Kiemelték: a Pesti úti idősotthonban eddig 198 igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak.
    Az elhunytak száma 85-re emelkedett, 115-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
    Az oldal adatai szerint 17 490-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 31 961.
    Kiemelték, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.
    Felhívták a figyelmet arra is, ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.
    Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (655 ember) és Pest megyében (199) van a legtöbb fertőzött.
    Ezt követi Fejér (82), Győr-Moson-Sopron (44), Csongrád (44) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (37).
    Heves megyében (8) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

bkdi \ bpt \ ppd

MTI 2020. április 11., szombat 8:04