Kezdőlap Kiemelt Egy energia-, üdítő- és alkoholos italokat gyártó cég telephelyén kigyulladt egy több...

Egy energia-, üdítő- és alkoholos italokat gyártó cég telephelyén kigyulladt egy több ezer négyzetméter alapterületű raktárépület tetőszerkezete-Izsák

Szárazáru tárolására használt raktár tetőszerkezete égett vasárnap délután Izsák külterületén, az Ágasegyháza felé vezető út mellett. A füst még Kecskemét határából is jól kivehetően látszódott.

Egy energia-, üdítő- és alkoholos italokat gyártó cég telephelyén gyulladt ki egy több ezer négyzetméter alapterületű raktárépület tetőszerkezete. A szendvicspanelekből épült, szárazanyag tárolására szolgáló épület teteje lángolt. A helyszínre még Dunaújvárosból is érkeztek tűzoltók. Emellett a kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a kiskőrösi, a solti, a kiskunhalasi és a dabasi hivatásos, valamint a szabadszállási önkormányzati és az orgoványi önkéntes tűzoltókat is riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, összesen kilenc vízsugárral és két vízágyúval oltották a lángokat.  Este hét órára körülhatárolták a tüzet, és megakadályozták a lángok továbbterjedését. Több helyen megbontották a tetőt, és az esti órákra oltották el teljesen a tüzet. Közben a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a telephely területén kívül, de nem mutatott ki a határértéket meghaladó károsanyag-koncentrációt. Személyi sérülésről nem érkeztek hírek, és tudomásunk szerint a raktárban tárolt áru nem gyulladt ki. 

Az esti órákban mintegy ezerötszáz négyzetméteren kapott lángra a hulladék Izsák külterületén, Kisizsák közelében, az 5203-as út mellett. A tűzhöz a kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos, valamint a csengődi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. Az egységek munkáját két erőgép is segítette.(hiros.hu)