Kezdőlap Kiemelt Folyékony fertőtlenítőszert gyárt a Graboplast

Folyékony fertőtlenítőszert gyárt a Graboplast

Saját fejlesztésű folyékony fertőtlenítőszer gyártásba kezd a győri székhelyű Graboplast Zrt. a járványügyi veszélyhelyzetben – tájékoztatta az egyébként padlóburkolatokat gyártó vállalat kedden az MTI-t.

A tervek szerint napi 50-80 ezer darab, különböző kiszerelésű, gél formátumú terméket hoznak forgalomba.
Jancsó Péter, a cég elnök-vezérigazgatója úgy véli, hogy a fertőtlenítőszer a járvány elleni védekezésnél használható speciális termékeik kiegészítése lehet. Ilyen speciális termék az önfertőtlenítő padló- és falburkolat, valamint a vízhatlan tulajdonságú matraclepedő, amelyek gyártásáról már tájékoztatták a kormány által felállított operatív törzset.

A saját fejlesztésű önfertőtlenítő falburkolat a speciális felületkezelésnek köszönhetően vegyszer nélkül is képes lebontani a mikroorganizmusokat, így a vírusokat és baktériumokat.

A Graboplast Zrt. Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalata, amelynek árbevétele tavaly 18,1 milliárd forint volt, 900 millió forinttal kevesebb, mint 2018-ban. Bevételeinek több mint kilencven százaléka exportból származik. A magyar tulajdonú vállalatcsoport három városban, Győr mellett Kecskeméten és Tatabányán rendelkezik gyártó egységekkel, amelyekben mintegy hatszáz embert foglalkoztat.