Kezdőlap Zenei élet Halsey: Manic

Halsey: Manic

A sokoldalú amerikai énekesnő: Ashley Frangipane – vagy ahogyan az egész világ megismerte: Halsey harmadik Capitol/Universal albuma: a Manic nem kevesebb, mint hat nagy sikerű kislemez előzetes felvezetése után jelent meg, ráadásul az albumot rögtön turnéra is vitte.

Halsey rezignált hangon előadott dalait 2015 óta világszerte 25 milliárd alkalommal streamelték és több, mint 11 millió albumot adott el. Öt kontinensen voltak sold out koncertjei, többek között olyan helyeken is, mint a New York-i Madison Square Garden. Jelölték Grammy-díjra; szerepelt a Rolling Stone, a Cosmopolitan, a NYLON, a Forbes és a Billboard címlapján is. Már 2015-ös debütáló albuma, a Badlands is hatalmas siker volt, 2017-ben megjelent Hopeless Fountain Kingdom című lemezével pedig első helyen szerepelt a Billboard 200 listán.

Az igazi áttörést a Without Me hozta meg: megjelenése után ugyanis 3 dala is szerepelt a Billboard Hot 100 listán, egyenként 50 hétig. Emellett az American Music Awardson bezsebelte a Legjobb pop-rock dalnak járó díjat is, és két hétig vezette a Billboard Hot 100-t is.

A Without Me mellett 5 másik kislemez is megjelent a Manic-ről: a Graveyard, a clementine, a You Should Be Sad, a Finally // beautiful stranger, és a SUGA’s Interlude. Utóbbiban a dél-koreai rapper mellett a jelenleg valószínűleg legmenőbb k-pop fiúzenekar, a BTS is közreműködik. Nem ez volt az első közös munkájuk Halsey-val: Boy With Luv című dalukat egymilliárdnál is többször streamelték világszerte.  Az albumon emellett egy Alanis Morissette-tel közös szám is szerepel.

A zenei karrier mellett Halsey más területeken is folytatja saját határai feszegetését. Miután 2018-ban Wonder Womannek kölcsönözte a hangját a Teen Titans című filmben, volt egy kisebb szerepe a Csillag születik-ben is, Bradley Cooper és Lady Gaga oldalán. Emellett továbbra is felszólal olyan témákban, amelyek számára fontosak. Ilyenek például a nők és a fiatalok jogai, a mentális egészség megőrzésének fontossága és az LGBTQ közösség ügyei is. 2019-ben AMA-díjat, Hal David Starlight Awards-ot kapott, a Songwriters Hall of Fame kiválasztottja lett, kapott egy VMA és két Teen Choice Awards-ot is.