Kezdőlap Hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2020. április 14-én 0 óra és 24 óra között hat személyt fogtak el, valamint hat előállításáról intézkedtek. Közülük négyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei 14 órakor igazoltattak egy 31 éves ercsi lakost. Az intézkedés során megállapították, hogy a Székesfehérvári Járásbíróság a nő elzárását rendelte el, ugyanis a részére korábban kiszabott pénzbírságot nem fizette be.

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai 14 óra 5 perckor lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy 32 éves helyi férfit.

Szintén a bajai rendőrök intézkedtek egy szeremlei lakossal szemben, aki korábban pénzbírságot kapott, azonban büntetését nem fizette meg, ezért a járásbíróság a 42 éves férfi szabálysértési elzárását rendelte el.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint két anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.

Baján, a Kölcsey Ferenc utcában kerékpározott – a Dózsa György út felől a Duna utca irányába – egy 62 éves helyi lakos tegnap délután. A helyszíni szemle adatai szerint haladása során letért az útról, és nekiütközött egy szabályosan parkoló személyautónak. A biciklis az ütközés után elesett, és az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérüléseket szenvedett. A kerékpáros asszonnyal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy azok a kerékpárosok, aki alkoholos befolyásoltság alatt ülnek kétkerekűre, fokozott baleseti kockázatot jelentenek a közlekedés többi résztvevője számára. Ők nemcsak saját, hanem mások életét, testi épségét is veszélyeztetik. Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a forgalomban való biztonságos részvételt: hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Kérjük, ne kockáztassanak: kerékpározás előtt se fogyasszanak alkoholt!

…hogy mindenki hazaérjen!