Kezdőlap Kecskemét HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 órában történt.

Bács-Kiskun megyében 2020. április 21-én 0 óra és 24 óra között az egyenruhások kilenc személyt fogtak el, és további öt előállításáról intézkedtek. Közülük ketten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei 15 óra 20 perckor igazoltattak egy 32 éves helyi férfit, akiről kiderült, hogy vele szemben a Bajai Járásbíróság szabálysértési elzárás végrehajtását rendelte el.

A bajai nyomozók rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy 22 éves férfit és egy 39 éves nőt.

Megyénkben az elmúlt 24 órában három könnyű sérüléssel járó, valamint egy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre előállítottak.

Baján, a Paprika utcában közlekedett 8 óra 55 perckor egy helyi lakos egy Seat Cordoba típusú személygépkocsival. A jelenlegi adatok szerint a Keleti körúthoz érve jobbra akart kanyarodni, de nem vette figyelembe a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítását, és nem adott elsőbbséget a kerékpárúton elektromos biciklivel közlekedő 77 éves bajai férfinek, ezért összeütköztek. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a kerékpáros könnyebben megsérült.

Elsőbbségadási kötelezettségünk soha nem attól függ, hogy milyen járművel közlekedünk. A kerékpárosok – a gyalogosok mellett – a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői. Elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, és csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a kerékpárosoknak is tisztában kell lenniük a rájuk vonatkozó szabályokkal, ismerniük kell a közlekedési táblákat, hiszen ez a közlekedésben való részvétel egyik alapfeltétele.

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!

5 képGALÉRIA MEGNYITÁSA