Kezdőlap Gazdaság Intézze pénzügyeit otthonról biztonságosan és kényelmesen

Intézze pénzügyeit otthonról biztonságosan és kényelmesen

Intézze pénzügyeit otthonról biztonságosan és kényelmesen

Befizetné a villanyszámláját, vagy feltöltenéa mobilegyenlegét? Nyilatkozna hiteltörlesztése folytatásáról? Mindezt otthona biztonságából?Az elmúlt években számos pénzügyi szolgáltatástdigitalizált az OTP Bank, így a számlanyitástól kezdve a csekkbefizetésen át a mobilegyenleg feltöltéséigkényelmesen és biztonságosan, a saját otthonaikból intézhetik ezeket az ügyfelek.

A pénzügyekjelentős része mára anélkül is elintézhető, hogy be kellene menni a bankfiókba, vagy készpénzt kellene felvenni az automatából. Bár sokaknak elsőre idegen lehet az online ügyintézés, a tapasztaltabbak segítségével könnyen elsajátíthatóak az első lépések. Az OTP Bank szakértői segítségképpen összegyűjtötték a mindennapi ügyintézéshez szükséges szolgáltatások online verzióit kezdőknek és haladóknak egyaránt.

A következő lépés: belépés az online bankolás világába

Az OTP Bank internetbankjának, illetve mobilalkalmazásának segítségével kényelmesen, gyorsan, a nap 24 órájában, a hét minden napján akár a kanapéról is elintézhetjük pénzügyeinket.

Néhány, az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás keretében elérhető funkciók közül:

  • utalások indítása,
  • postai csekkbefizetés
  • számlatörténet megtekintése, számlakivonatok letöltése, egyenleg lekérdezés,
  • lekötések kezelése,
  • mobilegyenleg feltöltés,
  • betéti- vagy hitelkártya beállítások, aktiválás és limitmódosítás,
  • adatok módosítása.

Az internetbank számos funkciója okostelefonon és tableten is elérhető az OTP SmartBank mobilalkalmazáson keresztül. Azok számára, akik még csak most ismerkednek az online bankolással, hasznos lehet a főbb funkciókat bemutatóismertető megtekintése.

Számlanyitás online

Akik még nem rendelkeznek OTP-s számlával, online is nyithatnak új fizetési számlát a bank honlapján, a VideóBankon keresztül. A számlanyitás pontos menetéről itt tájékozódhatnak:

https://www.otpbank.hu/portal/hu/Bankszamlak/Ujatszeretnek/Onlineszamlanyitas

Hiteltörlesztési szándék bejelentése online

Azok az ügyfelek, akik nem kívánnak élni a Kormány által, 2020. március 19-től elrendelt fizetési moratórium lehetőségével, és továbbra is fizetnék a 2020. március 18. napján fennálló hitel, kölcsön és pénzügyi lízing szerződéseik alapján már folyósított kölcsönük törlesztőrészleteit, nyilatkozatukat az internetbankon és az OTP Bank honlapján is megtehetik. A járványhelyzetre való tekintettel ezt a megoldást javasolja a hitelintézet az ügyfeleinek.

Csekkbefizetés a kanapéról

Az OTP SmartBank alkalmazásában található QR-kód funkcióval, a kóddal ellátott csekkek befizetése is könnyedén elintézhető. Ezzel a megoldással akár az idősebb családtagok postai csekkjeinek befizetésében is segítséget nyújthatnak a fiatalabb korosztályok, anélkül, hogy kimozdulnának otthonaikból.

Azonnali utalás otthonról

Az azonnali fizetési szolgáltatásnak köszönhetően az elektronikus csatornákon kezdeményezett – az azonnali átutalás feltételeinek megfelelő – átutalások a korábbinál gyorsabban teljesülnek. A tranzakció azonnal ellenőrizhető az internetbank számlatörténet oldalán, illetve a mobilalkalmazásban is. A szolgáltatásnak köszönhetően lehetőség van a 10 millió forint alatti összegeket néhány másodpercen belül továbbítani egy másik fizetési számlára. Az OTP Bank a bankon belüli, 10 millió forintnál magasabb összegeket is, ha azok egyébként megfelelnek az azonnali utalás követelményeinek, összeghatártól függetlenül néhány másodpercen belül teljesíti. A szolgáltatás internetbankon és a mobilbankon keresztül is elérhető a nap 24 órájában, a hét minden napján.

Kártyalimit módosítása az internetbankban

A lakossági betéti vagy hitelkártya aktiválása, valamint a betéti kártya díjmentes limitmódosítása is megtehető online az internetbankon, vagy a SmartBank mobilalkalmazáson keresztül.

Ha elfogytak a receptek…

A Simpleby OTP mobilalkalmazás segítségével több más hasznos funkció mellett kényelmesen és egyszerűen megoldható az ételrendelés is. Akár idősebb rokonoknak vagy szomszédoknak is lehet segíteni ezzel a megoldással, csak a megrendelés során érdemes ellenőrizni a kiszállítási címet. Az applikációt az alábbi oldalon lehet letölteni: https://simple.hu/szolgaltatasok/NetPincer/

Ha mégis el kell hagyni a lakást…

Természetesen adódhat olyan, különösen indokolt helyzet, amikor el kell hagyni otthonunkat. Ilyen esetben érdemes a betéti, hitelkártyás, vagy a mobiltelefonos érintésmentes fizetést használni, hiszen mindkét módszer gyors, egyszerű és biztonságos. Az OTP Bank Android és iOS platformon is biztosítja ügyfelei számára a mobilfizetést a Simple alkalmazásban és az Apple Pay-jen keresztül.

Haladó bankolóknak

Azok, akik a karantén idején sem nem hagynák magukra befektetéseiket, azok az internetbank vagy a SmartBróker mobilalkalmazás segítségével kezelhetik befektetéseiket. A funkciók között megtalálhatóak például gazdasági hírek, a Portfolió menüpontban pedig kiválasztható, hogy számlák vagy értékpapírok szerint jelenjenek-e meg az értékpapírok. Egy értékpapír kiválasztásával tranzakció is kezdeményezhető.

A részletekért érdemes felkeresni azOTP Bank honlapját.