Kezdőlap Hírek Járvány idején sem pihennek az illegális hulladéklerakók – de a térfigyelő kamera...

Járvány idején sem pihennek az illegális hulladéklerakók – de a térfigyelő kamera sem

A Kecskeméti Városrendészet büntető feljelentés tett a Kecskeméti Rendőrkapitányságra mivel
ismeretlen személyek 2020. április 08-án 09 óra körüli időben Kecskeméten a Sarolta utcában nagy mennyiségű illegális hulladékot helyeztek el.

Az lerakott hulladék észlelését követően a térfigyelő kamera felvétele alapján megállapítást nyert, hogy két személy érkezett a helyszínre egy szürke színű WV személygépkocsival,ami egy telerakott utánfutót vontatott.

Betolattak az elhagyatottnak tűnő helyszínre és lerakták az utánfutó teljes tartalmát majd elhajtottak.  

A közterület-felügyelők átvizsgálták a hulladékot és megállapították, hogy összesen 50 zsákban több mint 500 kg egyenes pala törmeléktől, akkumulátoroktól és egyéb vegyes szeméttől szabadultak meg jogellenesen az elkövetők, nem törődve a természeti környezettel.
A hulladék mennyisége és tartalma miatt a hulladékgazdálkodás rendje megsértésének minősített – veszélyes hulladékra elkövetett – esete valósulhatott meg az általunk megkérdezett igazságügyi hulladékgazdálkodási szakértő véleménye alapján,mely ha bizonyítást nyer, akár 1 évtől 5 évi terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A térfigyelő kamera felvétele alapján jól látható az elkövetéshez használt gépkocsi és utánfutó rendszáma is,  az elkövetők is jól felismerhetőek így nem lesz nehéz feladat a beazonosításuk és felelősségre vonásuk.  Remélhetőleg várható büntetés mellett visszatartó erőt jelent, hogy a városrendészet és a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány 304 térfigyelő kamerája a járvány idején sem pihen.