Kezdőlap Rendőrségi hírek LEZÁRT BŰNÜGY: EMBERCSEMPÉSZ ÁLLHAT BÍRÓSÁG ELÉ

LEZÁRT BŰNÜGY: EMBERCSEMPÉSZ ÁLLHAT BÍRÓSÁG ELÉ

A Bács-Kiskun megyei nyomozók embercsempészés bűntettével gyanúsítják a szerb férfit, és vele szemben vádemelést javasolnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2020. január 13-án éjjel Dunafalva belterületén a járőrök megállítottak egy Audit. Az autóban a járművezetőn kívül további négy külföldi tartózkodott, akik azonban elszámoltatásuk során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a szerb sofőr a magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsokat Nyugat-Európába akarta csempészni.

A migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a 39 éves sofőrt előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a nyomozás iratait vádemelési javaslattal a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.