Kezdőlap Kecskemét LEZÁRT ÜGY: HIÁBA VISELT MASZKOT, A RENDŐRÖK FELISMERTÉK

LEZÁRT ÜGY: HIÁBA VISELT MASZKOT, A RENDŐRÖK FELISMERTÉK

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói befejezték a vizsgálatot.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói befejezték a vizsgálatot.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2019. november 11-ére virradóra egy ismeretlen betört egy szabadszállási dohányboltba. A tettes az üzlet ajtajának az üvegtábláját megrongálta, és a lyukon bemászva készpénzt, dohányárut tulajdonított el. A tolvaj készült a bűncselekmény elkövetésére: kalapácsot, reszelőt vitt magával egy szerszámos táskában. Ez utóbbi eszközét végül a helyszínen is felejtette. Az elkövető az arcára húzott sapkával próbálta álcázni magát, ám a szabadszállási körzeti megbízottak a térfigyelő kamerák segítségével rövid időn belül kiderítették, kit takar a maszk.

A lopás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 27 éves helybéli férfi az eljárás során szabadlábon védekezhetett. Kihallgatása során tettét elismerte. Elmondta, hogy a bűncselekmény során zsákmányolt dolgokat eladta, és az ebből befolyt összeget, valamint a lopott pénzt kocsmában, étteremben költötte el alig egy nap alatt.

A kunszentmiklósi nyomozók az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a napokban megküldték az illetékes járási ügyészségre.