Kezdőlap Kiemelt Magyarország legtöbb zenésze egy videóban

Magyarország legtöbb zenésze egy videóban

Ilyet még produkált a hazai internet, elkészült a legnagyszabásúbb magyar karanténvideó! Kétszáz zenész tartott home flashmobot, a Queen együttes legendás slágerét adták elő. Katasztrófavédelmi szakember, orvosok, rendőrök is melléjük álltak: ha most otthon maradunk, folytatódhat a show!  

Mit lehet csinálni a karanténban? Ha van otthon hangszer, ugyanazt, mint mindig, amikor csak az idő engedi: zenélni! Kétszázan gondolták úgy, hogy minden adott egy igazi kuriózum létrehozásához, és eljátszották, illetve rögzítették a Queen együttes „The Show must go on” című slágerét. Az otthoni felvételekből készült videóklip eredménye pedig instant libabőr.

– A dal üzenete világos: a show-nak folytatódnia kell – mondta Révész Zsolt, a Cityrocks (Magyarország legnagyobb rockzenekara) kommunikációs vezetője. Azt is hozzátette, hogy nem véletlenül vannak olasz utalások a filmben, hiszen a rock flashmob műfaj megteremtője az olasz Rockin 1000 csapata, a videóval pedig nekik is üzennek. – Ezekben az időkben mindenki küzd, de egyelőre nem tudunk jobb módszert a járvány megfékezéséhez, mint a karantént. Ezért örültünk azoknak az orvosoknak, rendőröknek, katasztrófavédelmi vezetőnek, akik mellénk álltak, és a zenés videónkon keresztül is otthon maradásra biztatják az embereket. Minden tiszteletünk és hálánk azoké, akik áldozatot hoznak azért, hogy a legnagyobb show – a normális életünk – folytatódhasson. Nekik ajánljuk ezt a filmet, bármilyen területen is állnak most helyt – emelte ki Révész Zsolt.

A home flashmobra történő felhívást a kijárási korlátozások bejelentésekor tették közzé a Cityrocks szervezői azok körében, akik az élő produkcióikon már részt vettek korábban. – Azt gondoltuk, hogy ha 40-50-en jelentkeznek, akkor abból már egy nagyon szép kisfilmet lehet készíteni. Végül 200-an küldtek videót – mondta a kommunikációs vezető.
 
A CityRocks zenészei és a film készítői azok előtt tisztelegnek ezzel a videóval, éljenek bárhol is a világban, akik soha nem látott áldozatot hoznak értünk ezekben a nehéz időkben. – Zenészek vagyunk, a hangszer és a mikrofon az eszközünk, a közösség és az együttlét a lételemünk. A rock flashmob arról szól, hogy van olyan út, amelyen bármifajta különbségtétel nélkül mindenki együtt járhat. Ez lesz a dolgunk a járvány után is, és nem kell hozzá se hangszer, se mikrofon, bárhol és bármikor meg tudjuk csinálni – folytatta Révész Zsolt.

A Cityrocks Produkció a korábbi években Szegeden és Kecskeméten szervezett több száz fő részvételével rock flashmobokat. A jelenlegi helyzet mindent felülír, de az együtt zenélés örömét, az ebből születő közösségi élményt most is sikerült megélni.

https://www.youtube.com/watch?v=gNqbp3l_zQwA videó megtekinthető a www.cityrocks.hu oldalon, valamint a facebook/cityrocks profilon és a Cityrocks Hungary Youtube-csatornán.