Kezdőlap Megyei hírek Ordas Község önkormányzati épületének energetikai korszerűsítése

Ordas Község önkormányzati épületének energetikai korszerűsítése

Ordas Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-16-BK1 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra. A 32,65 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból a település általános iskolájának energetikai korszerűsítése valósult meg.

A megvalósítás helyszíne a Dunapataji Kodály Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tagiskolája, Ordas Általános Iskolája, 6335 Ordas, Kossuth L. u. 6. szám alatti ingatlan.

Az iskola épületegyüttese egy emeletes, lapos tetős és egy földszintes épületből áll. Az építéskor a korra jellemző anyagokat és technológiákat alkalmazták, melyek mára igencsak korszerűtlennek bizonyultak és energiatakarékossági szempontok alapján is elavultnak számítottak, ezért indokolt volt a korszerűsítő beruházás megvalósítása.

A fejlesztés a pályázatnak megfelelően valósult meg: A felújítás keretében megtörtént homlokzati és lábazati hőszigetelése, a padlásfödém hőszigetelése, valamint teljes nyílászáró cserére került sor. Az ingatlan gépészeti fejlesztése részeként megvalósult hőleadók, csőhálózat, termosztatikus szelepek felszerelése és egy faelgázosító kazán telepítése, valamint elvégzésre került az épület akadálymentesítése is.

További információ: http://ordas.hu/onkormanyzat/polgarmesteri-hivatal/oktatas/iskola/