Kezdőlap ÉT-TRENDEK Polgármesteri Közlemény:

Polgármesteri Közlemény:

Kecskemét- Szemereyné Pataki Klaudia

Kedves Kecskemétiek!

Folyamatosan kapom a jelzést, hogy minden javaslat, szabályozás ellenére még mindig tömeg van a boltokban, a piacon. Ezzel kapcsolatosan szeretném megosztani önökkel a gondolataimat háziasszonyként, családanyaként.

A hirtelen megváltozott életünket az én négytagú családom is nagyon nehezen viseli. Hiányzik az édesanyánk, a nagyi, hiányoznak a barátaink. A megszokott élet és napi ritmus eltűnt. Helyette valami teljesen idegen, természetellenes lét kezdődött, amihez bármilyen nehéz, de a fogunkat összeszorítva is tartanunk kell magunkat.

Számomra a legnagyobb meglepetés az volt, hogy milyen nehezemre esett átalakítani a vásárlási szokásaimat. Én is azok közé tartoztam, akik rendszeresen jártak boltba, és szeretik a saját szemükkel látni, hogy mit vesznek meg. Egy ideig megpróbálkoztam azzal, hogy már nyitáskor ott legyek, mert akkor nincs tömeg. Igen ám, csakhogy mások is így gondolták, persze tömeg volt. Ez tehát nem jött be. A következő próbálkozásom az volt, hogy tervezetten, szigorú listával, heti egy alkalommal megyek vásárolni. Ez azonban egy ekkora családban nehezen kivitelezhető úgy, hogy az időseinknek is mi vásárolunk.

Így jutottam el a korábban elképzelhetetlennek tartott online vásárláshoz. Azóta már találtam egy zöldségest is, aki házhoz szállít. Tényleg nehezen mond le az ember a szokásairól, de néha megéri. Kiderült, hogy ez így nem csak járványügyi szempontból biztonságos, de kényelmes és időkímélő is.

Ezért is kértem a piac vezetését, hogy szervezzék meg a házhoz szállítást, első körben a 65 év felettieknek.
Jövő héten indulhat ez az akció, remélem, hogy csökken majd a tömeg.

A fotó a Kecskeméti Piaccsarnokban készült:

A házhoz szállítással történő vásárlást jó szívvel ajánlom mindenkinek, én örülök, hogy váltottam. Jó volna, ha egyre több bolt is vállalná ezt a szolgáltatást.