Kezdőlap Kiemelt Szakmai tudás, áldozatkészség, kitartás – Újabb riport a frontvonalról

Szakmai tudás, áldozatkészség, kitartás – Újabb riport a frontvonalról

Jelenleg a Dél-Pesti Centrum kórház (Szent László Kórház) látja el elsődlegesen a koronavírusos betegeket. Dr. Vályi-Nagy István a kórház főigazgatója a vele készült interjúban kiemelte a kórház dolgozóinak szakmai felkészültségét, áldozatkészségét és kitartását.

A főigazgató a vele készült interjúban beszámol arról, hogy a magas technológia szintű ellátásokkal rendelkező Szent László Kórház az elmúlt hetekben a koronavírus-járvány frontvonalbeli intézményévé vált. A kórház nagy részét a koronavírussal fertőzött betegek ellátására alakították át, amíg a kórház kapacitása bírja, addig elsősorban oda kerülnek a súlyos állapotban lévő, intenzív ellátást igénylő, lélegeztetőgépre szoruló koronavírusos betegek. Ez a helyzet nem csak  fokozott odafigyelést, de lelki erőt is igényel az ott dolgozó orvosoktól és ápolóktól.

A kórházból már sok fertőzött távozott gyógyultan. A Szent László Kórház dolgozói hatalmas áldozatkészséggel és kitartassal látják el a betegeket – számolt be a főigazgató. Mindehhez segítséget nyújt a sok támogató levél és különféle adomány, amelyek feléjük érkeznek.

A koronavírus-járvány miatt folyamatos a kórházi kapacitások bővítése országszerte,  a kijelölt járványkórházak mellett minden intézményben hétről-hétre növelik a kapacitásokat,  az Operatív Törzs által megszabott rend szerint zajlik a védőeszközök kórházba szállítása, a készletgazdálkodást kórházparancsnokok felügyelik.

Nézze meg a főigazgatóval interjút! ( Az MTVA engedélyével)

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=691071361457224

Nézze meg a kórházban készült többi riportot is!

Akik a legsúlyosabb betegek mellett vannak – Nézze meg a dr. Bobek Ilona főorvosnővel készült interjút!
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/akik-legsulyosabb-betegek-mellett-vannak-nezze-meg-dr-bobek-ilona-foorvosnovel-keszult

Köszönet a Szent László Kórház ápolóinak és orvosainak!
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/koszonet-szent-laszlo-korhaz-apoloinak-es-orvosainak