Kezdőlap Zenei élet Tame Impala: The Slow Rush

Tame Impala: The Slow Rush

Aki zenei különlegességet keres napjaink popzenéjében, annak íme itt van Ausztráliából az új Tame Impala lemez: a hosszas előkészületek után elkészült a The Slow Rush.

A Tame Impala ausztrál zenei projekt negyedik albumával hosszabb leállás után jelentkezett újból: a 2015-ös lemez után tavaly hallatott újra magáról két kislemezzel: ezek közül a Borderline egyébiránt az Universalnál most megjelent új CD-re is felkerült. Hamisítatlan modern pszichedelikus popot hallunk, és az izgalmas hangulatú lemez tele slágeres ízű felvételekkel.

„A dalok fő témája az idő múlása: hogy egy bizonyos ponton túl mennyire élesen látjuk, ahogy az életünk a szemünk láttára rohan el mellettünk. Teljesen lenyűgöz és magával ragad ez az egész jelenség, van benne valami megrészegítő” – mondta a Tame Impala mögött álló Kevin Parker a New York Timesnak.

Ezt az albumról korábban megjelent 4 dal is megerősíti: a Posthumous Forgiveness, az It Might Be Time, a Borderline, és a Lost In Yesterday szövegei is mind ezzel a témával foglalkoznak.

Parker Los Angelesben és otthonában, az ausztráliai Fremantle-ben vette fel az új számokat a negyedik lemezéhez, melynek a producere és hangmérnöke is ő volt. Az album és a kislemezek borítói Neil Krug munkái, aki többek között a Lana Del Rey-jel, The Weeknddel, A$AP Rockyval  és az Unknown Mortal Orchestrával is dolgozott már együtt.