Kezdőlap Kecskemét Út menti fának csapódott egy személyautó az Apostag és Dunaegyháza közötti úton...

Út menti fának csapódott egy személyautó az Apostag és Dunaegyháza közötti úton – Megyei események

2020. május 14.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Munkavégzés közben egy emelőkosaras gépjármű meghibásodott, melynek következtében egy ember tizenkét méter magasan rekedt Kerekegyházán, a Dózsa György utcában, szerda délelőtt. A kerekegyházi önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók magasbólmentő segítségével mentették le a magasban rekedt embert. Személyi sérülés nem történt.

Újtelek térségében megközelítőleg tizenöt hektáros területen, foltokban nádas égett, szerda délelőtt. A solti és a kiskőrösi hivatásos, valamint a dunapataji önkéntes tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

Egy ötven négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett Tiszakécske külterületén, szerdáról csütörtökre virradóra. A tiszakécskei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A tűzesetben senki sem sérült meg. 

Kommunális hulladék égett negyven méter hosszan Izsák külterületén lévő hulladéklerakó területén, csütörtök hajnalban. A szabadszállási önkormányzati, a kiskőrösi hivatásos és az orgoványi önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. A tűzoltók munkáját erőgép is segítette.

Lesodródott az úttestről és az árokban egy út menti fának csapódott egy személyautó az Apostag és Dunaegyháza közötti úton, csütörtök reggel. A műszaki mentést végző solti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói kézi erővel egy embert kiemeltek a járműből, majd átadták a mentőknek, valamint áramtalanították az autót.

Szerdán egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

Fotó: Illusztráció – Bács-Kiskun MKI archívum