Kezdőlap Egészség A pontfestés művészetének szépsége

A pontfestés művészetének szépsége

Feketéné Varsányi Enikő, kórházi asszisztens, 4-5 éve kezdett el tevékenykedni pontfestőként, amikor megpillantott egy magával ragadó pontokból álló festményt az interneten, és elkezdett vonzódni a művészeti ág ezen terület iránt.

„Mindez hobbiként indult az életemben, a munkám kiegészítéseképp, a zeneszó melletti tökéletes kikapcsolódásként. Rendkívül kedvelem a színek együttes harmóniáját, különleges egységét. Az ember nem is gondolná, milyen szépen mutat két eltérő szín egymás mellett (például a lazacrózsaszín és a türkiz, az újonnan kipróbált színkombinációm). Az eltérő árnyalatok közt nincs kiugrás, a színek kiegyensúlyozottsága, összepasszolása nyugalmat áraszt.

Elképesztő, hogy ilyen egyszerű kis alakokból milyen nagyszerű alkotást lehet kihozni. Sok apró motívum, melyek különféle pontokból és színekből felépítve gyönyörű képpé állnak össze. Valamennyi termékem természetes eredetű, közülük több alkotásom fakérgen születik. A valódi alapanyagok mellett készítek műalkotásokat bögrékre, de terveim között szerepel a textilfestés (a pólókészítés műfajában már tevékenykedek).

Valamennyi munkám szívvel-lélekkel, türelemmel készül el, minden kreativitásom, egyediségem felhasználásával. A harsányabb, tarkább színek nem igazán jellemzőek pontfestményeimre, inkább 2-3 szín alkalmazása, variálása, hígítása. Például a sárga és a rózsaszín összekeveréséből egy érdekes harmadik féle szín jön létre.

Valamennyi szerzeményemmel célom a személyre szabottság, kedves, pozitív üzenetek átadása, rövid mondatokban megfogalmazva. Azt tapasztalom, szerencsére van igény műveimre, a különböző ajándéktárgyak kiemelten közkedveltek, különösen a mindennapi életben tartós ideig használható bögrék, kulcstartók. A rajtuk szereplő apró, egyéni üzenetek megkönnyítik a vásárlást valamennyi érdeklődő számára. Úgy gondolom, a színek magukban hordoznak valamiféle optimista jelentést, derülátó elgondolást. A fali díszeken hosszabb lélegzetű gondolatok jelennek meg.
A termékeim felől érdeklődők számára elérhető vagyok a kecskeméti piacon, csarnokban, szombatonként, valamint különféle kézműves vásárokon.

Internetes rendelés szintén megoldható.”                                                                 

Elérhetőségek:

Feketéné Varsányi Enikő

Telefonszám: 06-30/439-3282

E-mail: [email protected]

Facebook: Pontrol Pontra