Kezdőlap Kecskemét Budapest Európa-nap a virtuális térben – idén ünnepeljen velünk online! 2020. május 9....

Európa-nap a virtuális térben – idén ünnepeljen velünk online! 2020. május 9. (szombat) Május 9.

Május 9. az európai béke, egység és szolidaritás ünnepe. 70 évvel ezelőtt ezen a napon Robert Schuman történelmi jelentőségű nyilatkozata fektette le az európai országok közötti együttműködés alapjait.

Idén a hagyományos Európa-napi fesztivál helyett az online térben várja programjaival a kicsiket, nagyokat, a mozgás és a zene kedvelőit az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája. A nap folyamán bemutatják azt is, miként segít az Európai Unió a koronavírus-járvány okozta válság leküzdésében.

McMenemy Márk műsorvezető várja a résztvevőket a következő Facebook-oldalon május 9-én, szombaton, 10.00 órakor: https://www.facebook.com/events/225835905502686/

A főbb programpontok:

10:00 – 10:30 Online torna Béres Alexandrával

10:30 – 11:00 Szalóki Ági babakoncertje

Este:

20:00 – 21:00 Caramel koncertje

A műsorban a tervek szerint bejelentkezik majd Járóka Lívia és Dobrev Klára, az  Európai Parlament alelnökei, Varga Judit igazságügyi miniszter, Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosa, és lesz beszélgetés Zupkó Gáborral, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetőjével.

Ünnepeljük együtt az Európa-napot otthon és tisztelegjünk a krízishelyzet hétköznapi hősei előtt!