Kezdőlap Hírek HATÁRRENDÉSZETI HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HATÁRRENDÉSZETI HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 órában történt.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2020. május 19-én óra és 24 óra között tizenhárom esetben összesen ötvennyolc külföldit tartóztattak fel Hercegszántó közigazgatási területén, valamint Tompa Közúti Határátkelőhelyen és Kelebia Vasúti Határátkelőhelyen. Az illegális migránsok afgán, szír, palesztin és iraki állampolgárnak vallották magukat.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány Hercegszántó és Kelebia külterületén öt esetben huszonegy migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy szerb állampolgárral szemben nyomozást indított.