Kezdőlap Gazdaság - Turizmus KARANTÉN UTÁN SZABADON – MERRE INDULJUNK?

KARANTÉN UTÁN SZABADON – MERRE INDULJUNK?

A megyei önkormányzat egy kérdőíven keresztül kereste meg Bács-Kiskun megye turisztikai szolgáltatóit, hogy hatékony válaszokkal tudja segíteni a korlátozások után újrainduló iparágat. A megyei önkormányzat az egészségturizmust szánja turisztikai zászlóshajójának, amelyhez egyedülálló adottságokkal rendelkezik megyénk.

A felmérés előtt azt feltételezték, hogy a szolgáltatók nyitottak az újra és az együttműködésre, valamint terveznek fejlesztéseket. Céljuk az, hogy a kérdőív kiértékelése által tiszta képet alkothassanak arról, hogy milyen színtereken milyen segítségnyújtásra van szüksége a turisztikai szerepelőknek, illetve azt, hogy maga az önkormányzat milyen lehetőségekkel tudja támogatni a szereplőket.

A megyei önkormányzat az egészségturizmust szánja turisztikai zászlóshajójának, amelyhez egyedülálló adottságokkal rendelkezik megyénk.”

A válaszadók elmondták, hogy milyen csatornákon szerzik a szakmai információkat, milyen képzésekben szeretnének részt venni. Nyilatkoztak a szakmai együttműködés lehetőségéről, a látnivalók, attrakciók bemutatásának fontosságáról, azok megnyilvánulási felületeiről, a turisták eléréséről. Bebizonyosodott, hogy a kritikus időszak ellenére a döntő többség gondolkodik fejlesztésekben, holott tisztában vannak vele, hogy akár a bevételkiesésük elérheti a 75%-ot. A megyei turisztikai szereplők, elsöprő többsége tudja, látja, érzi, hogy az egészségturizmus Bács-Kiskun nagy potenciállal rendelkezik és a jövője egyik alapköve lesz. Az elemzés részleteiről, az eredményekről itt olvashat bővebben:

http://adattar.bacskiskun.hu/turizmus/osszegzes_szolg_kerdoiv.pdf