Kezdőlap Hírek Kecskemét-Koronavírus – HALLÓ, ITT VAGYOK! MIRŐL BESZÉLGESSÜNK?

Kecskemét-Koronavírus – HALLÓ, ITT VAGYOK! MIRŐL BESZÉLGESSÜNK?

Május 5-én a vírushelyzet miatti szociális távolságtartás enyhítése kapcsán elindult a CédrusNet Kecskemét Program telefonos kortárs beszélgetőtárs szolgáltatása „Halló, itt vagyok!” elnevezéssel.

Minden nap 16.00-20.00 óra között SzuperNagyi és IdősLátogató tanfolyamot végzett szenior önkéntesek várják a 76/815-039-es telefonszámon olyan idősek hívásait, akik egy jóleső, kötetlen beszélgetésre vágynak.

A CédrusNet által is működtetett Gondoskodó Szolgálat diszpécser irodájába érkező megkereséseknél érezhető volt az idősebb emberek körében a beszélgetés iránti igény, amely oldja a mostani megváltozott élethelyzet és a bezártságból adódó félelmeiket, feszültségüket és magányt. Erre a problémára figyelt fel a CédrusNet önkéntes csapata és telefonos szolgálatot szervezett.

Fontos szempont, hogy az ügyeletet biztosító szenioroknak sem kell otthonukat elhagyniuk, hiszen a veszélyhelyzetre való tekintettel a Comnica Kft. felajánlásából rövid képzés után ingyenesen használhatják a modern telefonos ügyfélszolgálati rendszert. Ezzel lehetővé vált, hogy egy időben akár többen is teljesíthessenek szolgálatot.

ACédrusNet kortársak várják az idősebb korosztály hívását.

(Szemereyné Pataki Klaudia fb OLDAL)