Kezdőlap Hírek Két személyautó ütközött össze Soltvadkerten – Megyei események

Két személyautó ütközött össze Soltvadkerten – Megyei események

2020. május 15.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy régi gáztűzhelyben lerakódott zsiradék égett Dunaföldváron, csütörtök délelőtt. A tulajdonos a gázpalackot leszerelte a tűzhelyről. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók a tűzhelyet kivitték az udvarra és a tüzet eloltották, az épületet kiszellőztették. Személyi sérülés nem történt.

Két személyautó ütközött össze Soltvadkerten, a Mátyás király út és a Bem utca kereszteződésénél, csütörtök délelőtt. A balesetben többen megsérültek. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók az autókat áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Kalocsán, a Meszesi Dunaparton megközelítőleg fél hektáros területen erdő aljnövényzete, illetve egy udvarban tuják és egy kerti kiülő égett, csütörtök délután. A kalocsai hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Csütörtökön két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a segítségüket úttestre dőlt fák eltávolításához.