Kezdőlap Zenei élet Niall Horan: Heartbreak Weather

Niall Horan: Heartbreak Weather

Szakítós albummal tér vissza Niall Horan – a Capitol/Universal kiadásában megjelent a Heartbreak Weather, az ír dalszerző-énekes második albuma.

“A Heartbreak Weather leginkább egy konceptalbum: a dalok megírásakor az volt a fejemben, hogy a tracklist egy párkapcsolaton vezessen végig minket, annak elejétől a végéig, egészen a fájdalmas szakításig. A számok nem mind rólam szólnak egyébként; próbáltam több szemszögből bemutatni a történetet, és nem is mindegyik dal szomorú – még azok sem, amik a szakításról szólnak” – nyilatkozta az ír énekes legújabb lemezéről.

A Rolling Stone a Heartbreak Weathert 2020 legjobban várt albumai között említi, emellett dicséri Niall Horan Saturday Night Live-os fellépését is, ahol az albumról már korábban kislemezként megjelent Nice To Meet Ya-t és a Put a Little Love on Me-t adta elő.

A Heartbreak Weatherről megjelent még egy dal, a No Judgement, amihez az énekes csak ennyit fűzött hozzá: “Amikor velem vagy, olyankor nincs helye az ítélkezésnek. Elég ember bírál, szóval nincs szükség arra, hogy még én is ezt tegyem.” A dalhoz egyébként egy elég bizarr klip is készült, amit Drew Kirsch rendezett – az ő nevéhez fűződik például Taylor Swift You Need To Calm Down-klipje is.

Eredetileg Írországból, Mullingar-ből indulva, Horan több, mint 80 millió lemezt értékesített és többször turnézta körbe a világot az ikonikus One Direction zenekarral. Flicker című első lemeze pedig szólóban is meghozta számára a világsikert. Az album elérte a Billboard 200 első helyét 2017 októberében és 20 országban lett platina, az Amerikai Egyesült Államokat is beleértve.