Kezdőlap Kecskemét Piszekút tér rekonstrukciója

Piszekút tér rekonstrukciója

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata megrendelése alapján a Duna Aszfalt Kft. végzi a Kecskemét, Piszekút tér rekonstrukciója című projekt építési munkáit.

A kivitelezés megkezdését megelőző munkaterület átadás-átvételi eljárásra az érdekeltek bevonásával 2020. május 22-én megtörtént. A kivitelezés a jövő héten elkezdődik és várhatóan a munkák két hónapot vesznek igénybe.

A Piszekút téren a Klapka utca és a Fecske utca közötti területen parkoló kialakítása valósul meg a közeljövőben. A parkoló területén egyirányú közlekedési rend kerül majd kialakításra, a megközelítés a Fűzfa utcából fog megtörténni. Biztosítva lesz, hogy – esetenként a személygépkocsi parkoló felületét is igénybe véve – autóbuszok is megállhassanak.

A beruházás első építési üteme önkormányzat saját forrásából 53,9 millió forintból valósulhat meg.

A parkoló kialakítását majd követi a Fűzfa utca – Klapka utca, valamint Fűzfa utca – Fecske utca csatlakozásainak, forgalmi helyzetének rendezése. A Fűzfa utcában az intézmények felőli oldalon az útburkolathoz csatlakozóan párhuzamos leálló sáv valósulhat meg.

Az építés második ütemében a burkolattal nem érintett területen zöldfelület rendezés történik, valamint egy csobogó és ivókút kialakítása is szerepel a tervek között. A végleges kialakítás során összefüggő egységes tér alakul ki, ahol az eltérő használati funkciók, eltérő burkolati minőséggel kerülnek majd kialakításra. Téren szigetekben létesített zöldfelület kialakításával, utcabútorok kihelyezésével lesz a kialakítás a mai elvárások szerint látványos is.

A fotó illusztráció