Kezdőlap Hírek Szemereyné: Koronavírus – Városi Operatív Törzs mai döntései:

Szemereyné: Koronavírus – Városi Operatív Törzs mai döntései:

– Az operatív törzs javasolja, hogy a köznevelési intézmények sportlétesítményei továbbra is maradjanak zárva. Az utánpótlás sportolók edzései az önkormányzati sportlétesítményekben, a vizes sportok edzései pedig a Kecskeméti Fürdő kültéri 50 m-es medencéjében megtarthatók.

– A közterületeken lévő kültéri fitness eszközök saját felelősségre, a használó által biztosított óvintézkedések mellett igénybe vehetők.

– A közterületi játszóterek továbbra is zárva tartanak.

– Az operatív törzs javasolja, hogy a Benkó Zoltán Szabadidőközpont, a Kecskeméti Arborétum és a Szent Hubertus Parkerdő legyenek látogathatók, azonban az ott található játszóterek továbbra is maradjanak zárva.

– Az operatív törzs javasolja, hogy a bentlakásos szociális intézményekben dolgozók koronavírus tesztelése 2 hetente történjen meg.

– Az operatív törzs úgy dönt, hogy kerüljenek felülvizsgálatra az elvitelre biztosított étkezés helyszínei és lehetőség szerint a szolgáltatás több intézményben legyen igénybe vehető. Biztosítani kell, hogy a tízórait, az ebédet és az uzsonnát is elvihessék a közétkeztetést igénybe vevők egyszer használatos edényben.

– Az operatív törzs kéri, hogy a Kecskeméten működő munkásszállások üzemeltetői adjanak tájékoztatást a kapacitásuk igénybevételének jelenlegi mértékéről, illetve a pandémiás tervüket nyújtsák be Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere részére. (Polgármesteri FB oldal)