Kezdőlap Kecskemét Tanyaépület égett Baja külterületén – Megyei események

Tanyaépület égett Baja külterületén – Megyei események

2020. május 13.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy lakóházhoz épített melléképület égett Kisszálláson, az Árpád utcában, kedd délelőtt. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a lángokat két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg. Személyi sérülés nem történt.

Háztartási hulladék égett egy társasház alagsorában Kecskeméten, az Árpád körúton keddről szerdára virradóra. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Az oltási munkálatok idejére tizenhét embernek kellett elhagynia az otthonát, akik rövid időn belül hazamehettek. Személyi sérülés nem történt.

Egy megközelítőleg tizenöt négyzetméteres tanyaépület égett teljes terjedelmében Baja külterületén, szerda hajnalban. A bajai hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A tűzesetben senki sem sérült meg. 

Kedden egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz. 

Fotó: Illusztráció – Bács-Kiskun MKI archívum