Kezdőlap Kiemelt Újraindulás, új flottával

Újraindulás, új flottával

Szigorú szabályok betartásával indult újra az élet az UTE kajak-kenu szakosztályánál. Az Urányi-Fábián vízitelep majdnem nyolc hétig tartott zárva, de a kényszerszünet alatt a klub mindent megtett azért, hogy az újranyitáskor minden eddiginél jobb körülmények várják a sportolókat, ezért együttműködési megállapodást kötött a világ legnagyobb versenyhajókat gyártó vállalatával, a portugál NELO céggel. 
“A háromoldalú együttműködés a legnagyobb múltú fővárosi klub, egy világmárka, és a legjelentősebb versenyhajókat forgalmazó magyarországi vállalat, a kajak.hu között született meg” – mondja Doma Gergő, szakosztályvezető. – A megállapodás jelentőségére jellemző, hogy az UTE még sosem jutott egyszerre ilyen értékben új hajókhoz.”A lila-fehérek felnőtt, és legeredményesebb utánpótláskorú versenyzői egy többmillió forint értékű K-4-es versenyhajót, két kajakpárost, két kenupárost, valamint négy darab K-1-es, és két C-1-es hajót vehetnek majd birtokba, a sporteszközök kiosztása a versenyzők között pár héten belül válik aktuálissá.

“Legeredményesebb felnőtt versenyzőink, mint Kozák Danuta, Szabó Gabriella, vagy Tótka Sándor már eddig is NELO hajókban eveztek, így kézenfekvő volt, hogy ez a márka legyen a szakosztály partnere. Ez az együttműködés csak most kezdődik, és a párizsi olimpiáig tart, így elsősorban a legeredményesebb utánpótlás versenyzőinknek kedvez. Hogy konkrétan kik használhatják a már megkapott új sporteszközöket, azt néhány héten belül eldöntjük, de az ifjúsági olimpiai-, és világbajnok kajakos Rendessy Eszternek, és a szintén ifjúsági világ-, és Európa-bajnok kenusunknak, Nagy Olivérnek biztos jut majd a vadonatúj lila-fehér színű flottából.”A kajak-kenu sportágban az edzések 80 százaléka egyes hajóban zajlik, de Doma Gergő szerint az UTE versenyzőinek komoly előnyt jelenthet , hogy mostantól a legmodernebb páros és négyes hajókban nemcsak a válogatott versenyzők tréningezhetnek majd.“Jövőre akár olimpiai számban is lehet esélyes a jó szereplésre a világbajnoki bronzérmes Lucz Anna, Kiss Blanka duónak, az új párost mostantól edzéseken, és versenyeken is bármikor használhatják. A férfi kenusoknál is van két olyan versenyzőnk, Dóri Bence, és Fekete Ádám, akik esélyesek lehetnek jövőre a kvótaszerzésre, az új C-2-es segítheti őket ebben” – tette hozzá a szakosztályvezető. 

A megállapodás jelentőségét jelzi, hogy a neves portugál hajógyártó, és a cég itthoni forgalmazója, a kajak.hu korábban Magyarországon még egyetlen egyesületet sem támogatott. “Valóban az UTE kaphatta meg az első ilyen lehetőséget itthon – mondta a kajak.hu ügyvezetője, Pócza Viktor. – Miután a hajógyártó magyarországi képviseletét közel 20 éve mi látjuk el, így a lila-fehér klub minket keresett meg az ötlettel, amit továbbítottuk a NELO-nak. Végül portugál partnerünkkel közösen úgy döntöttünk, hogy érdemes támogatnunk a nagy múltú egyesületet. Háromoldalú megállapodást született, a szponzoráció egyik felét ők, a másikat pedig a kajak.hu állja. Ügyvezetőként azt gondolom, hogy ez egy értékes megállapodás lehet a felek számára, ezek után már csak abban bízom, hogy a lógóinkat minél többször fogjuk látni az UTE versenyzőin, ahogy a dobogón állnak.”