Kezdőlap Hírek 10.000.000 forintot adományozott a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft.

10.000.000 forintot adományozott a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft.

10.000.000 forint adományozását jelentette be június 3-án Horváth Attila, a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója. A távhőszolgáltató 5.000.000 forinttal támogatja a koronavírus-járvány miatt munka nélkül maradt kecskeméti családokért létrehozott Városi Veszélyalapot. Ugyancsak 5.000.000 forint támogatással segíti az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága által működtetett Margaréta Otthon munkáját.

A 40.000 ember biztonságos távhőellátásáról gondoskodó TERMOSTAR Kft. kiemelt kecskeméti közszolgáltatóként természetes kötelességének tekinti, hogy kivegye részét a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet megoldásából. A közösség iránti felelősség fontos helyet foglal el cégünk értékrendjében. Büszkék vagyunk rá, hogy Társaságunk, amely októberben ünnepli alapításának 25. évfordulóját, az elmúlt években rendszeres támogatója lehetett Kecskemét szociális és kulturális intézményeinek, szervezeteinek. A járvány mindannyiunkat komoly kihívás elé állított. A TERMOSTAR csapata mindent megtett annak érdekében, hogy zökkenőmentesen szolgáltatást biztosíthasson fogyasztóinak, egyúttal megteremtse a lehetőségét, hogy segítséget nyújthassunk azoknak, akiknek megélhetését veszélybe sodorta a pandémia.    

– A pandémiás helyzetben a TERMOSTAR Kft-nek, mint kiemelt közszolgáltatónak fokozott figyelemmel kellett lenni a szolgáltatás biztonságára. Ennek érdekében átszerveztük az életünket, hogy megfeleljünk ennek az új kihívásnak. Természetesen, amikor túljutottunk a járvány megjelenése okozta első sokkon és biztosítottuk a szolgáltatás megszokott színvonalát, szétnéztünk, hogy hol tudunk segíteni. Megtehettük, mert az évek alatt kialakított gyakorlatnak, a minőségi szolgáltatásnak köszönhetően jól prosperál a cég, ezáltal pedig lehetőségünk van arra, hogy segítsünk ebben a helyzetben a rászoruló szervezeteknek – mondta Horváth Attila, a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezért – a tulajdonosi testülettel egyetértésben – a TERMOSTAR Kft. 5.000.000 forintot adományoz a Városi Veszélyalapnak, amelyet az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került kecskeméti családok támogatására fordítanak. Az alapot hat városvezető, Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, valamint Engert Jakabné, dr. Szeberényi Gyula Tamás, dr. Homoki Tamás, Gaál József és Falu György alpolgármesterek hívták életre március közepén, Kecskemét egész közösségét megszólítva. A TERMOSTAR Kft. adománya fontos segítséget jelent, hiszen minden forintra szükség van az anyagi tartalékokkal nem rendelkező, a járvány miatt krízishelyzetbe került családok megsegítéséhez.

A TERMOSTAR Kft. szintén 5.000.000 forint adománnyal támogatja a Margaréta Otthont. Az elmúlt hetek bebizonyították, hogy nem túlzás életbevágóan fontosnak nevezni azoknak a munkáját, akik idős embertársainkról gondoskodnak. A TERMOSTAR Kft. az adománnyal szeretne hozzájárulni, hogy az Otthon dolgozói továbbra is azzal az odaadással és felelősséggel végezhessék munkájukat, amelyet a járványveszély idején megtapasztalhattunk, s ami valamennyi ott élő idős ember számára biztonságot jelent.

A segítségért köszönetet mondott Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke és dr. Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának vezetője. Dr. Pataki Mariann elmondta, a TERMOSTAR Kft. adományából a tervek szerint a nagyobb közösségi terek levegőjének fertőtlenítésére alkalmas berendezések beszerzésre és felszerelésére kerül sor. A készülékeknek nagy hasznát veszik az otthon lakói, hiszen biztonságossá teszik azoknak a helyiségeknek a használatát, ahol egyszerre többen tartózkodnak. 

– A támogatásra a Városi Szociális Közalapítványnál és a Margaréta Idősek Otthonában egyaránt óriási szükség van. Egyrészt az otthonban élő idősek egy veszélyeztetett célcsoport a mai napig is, de a támogatás a továbbiakban is jól hasznosul. További fertőtlenítő eszközökre és speciális berendezésekre fordítják, ami pedig az egészségmegőrzést szolgálja. Az alapítvány részéről pedig látjuk, hogy folyamatos az igény és folyamatosan érkeznek be a segítségkérések. A Városi Szociális Közalapítvány pedig azért van, hogy akik teljesen kilátástalan helyzetben vannak, azok folyamatos kézfogást, támogatást és segítséget kapjanak – emelte ki Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. Szöveg: hiros.hu/Fotók: ARM