Kezdőlap Kecskemét Budapest 4027 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt egy 37 éves...

4027 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt egy 37 éves férfi

Mindössze 10 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4027 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 37 éves férfi, akinek az eddig rendelkezésre álló információk szerint nem volt ismert alapbetegsége. Ezzel 551 főre emelkedett az elhunytak száma, 2355-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1121 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47 %-a budapesti. 344 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása. 

A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját.  A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.

A világban: