Kezdőlap adomány 70 MILLIÓ FORINT TÖBBLET TÁMOGATÁST KAPOTT FÉLEGYHÁZA A ZÖLD VÁROS PROJEKTHEZ

70 MILLIÓ FORINT TÖBBLET TÁMOGATÁST KAPOTT FÉLEGYHÁZA A ZÖLD VÁROS PROJEKTHEZ

Több mint 70 millió forint többlettámogatást kapott Kiskunfélegyháza az egész városközpontot megújító Zöld Város projekt megvalósítására. Erről a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében finanszírozott projektek támogatásának növelése kapcsán született döntés. Mint azt Csányi József polgármestertől megtudtuk, a többlettámogatást azért kapta meg Félegyháza, mert igazolni tudta, hogy a nagyszabású beruházás kivitelezése során előre nem látható, de feltétlenül szükséges plusz feladatok merültek fel. Ezeknek a váratlanul felmerült költségeit kénytelen volt a város saját forrásból pótolni. A mostani többlet támogatással jelentősen csökken a Zöld Város projektre fordított városi önerő. Csányi József azt is elmondta, hogy a pénzt nem fejlesztésekre, hanem a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzet kezelésére fordítja Kiskunfélegyháza.

Az elmúlt két évben türelemmel és szeretettel viselték a félegyháziak a Zöld Város projekt építési munkálatait, amelynek nyomán gyakorlatilag az egész főtér és a település főutcája, a Kossuth utca is új arculatot kapott, új térburkolatok, közvilágítás, közösségi és játszóterek, valamint növényzet fémjelzi a projektet. Ez utóbbi nagyságrendjét érzékelteti, hogy – méltóképpen a zöld város elnevezéshez – összesen mintegy félmillió növényt telepítettek, két hektáron évelő cserjéket ültettek, további két hektáron pedig gyepesítettek. Mindezen felül két látványos szökőkutat is kapott a város, a főtéren sétálók nagy örömére. A megvalósult fejlesztés nem csupán látványában emelte Félegyháza városképét a térség legszebb települései sorába, de méltó választ ad a 21. század és az egyre súlyosbodó klímaváltozás kihívásaira is.

Csányi József polgármester ezúton is a város köszönetét tolmácsolta a kormányzati döntéssel megítélt többlet forrást támogató megyei közgyűlésnek és Rideg László megyei elnöknek.