Kezdőlap Kiemelt A SÉRTETT KÉTSZER IS TETTEN ÉRTE, A NYOMOZÓK ELFOGTÁK

A SÉRTETT KÉTSZER IS TETTEN ÉRTE, A NYOMOZÓK ELFOGTÁK

A kiskunfélegyházi rendőrök négyrendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy fiatal férfit.

Egy 76 éves férfi tett telefonon bejelentést a kiskunfélegyházi rendőrségre, mert 2020. május 26-án délután a háza udvarán lévő garázsban egy férfit ért tetten, aki a dolgai között kutatott. Az ismeretlen már több gépet, kézi szerszámot összepakolt azért, hogy azokat magával vigye, ám amikor a sértett rajtakapta, elfutott. Azonban nem elmenekült, hanem bement a lakóépületbe, és amíg a tulajdonos a garázsban ellenőrizte, hogy hiánytalanul megvannak-e a dolgai, a férfi a házat is átkutatta. Amikor a sértettel – már a házban – ismét összetalálkozott, az ablakon kiugorva elszaladt.

A kiskunfélegyházi nyomozók a biztonsági kamerák felvételei, valamint az adatgyűjtés alapján készült személyleírás alapján rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20 éves helybélit. Őt 2020. június 3-án elfogták és előállították. Időközben kiderült, hogy a fiatal további bűncselekményekkel is gyanúsítható. Elfogása előtti napon sarokcsiszolót, laptopot és szerszámkészletet tulajdonított el egy műhelyből.

A férfit a nyomozók őrizetbe vették, és a helyi ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.