Kezdőlap Fejlesztés AKASZTÓ EMBLEMATIKUS CÉGÉVEL ISMERKEDTEK A MEGYEI KÖZGYŰLÉS TAGJAI

AKASZTÓ EMBLEMATIKUS CÉGÉVEL ISMERKEDTEK A MEGYEI KÖZGYŰLÉS TAGJAI

Június 26-án, csütörtökön Akasztón ülésezik a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés, amelynek tagjai a kiskőrösi járás egyik nevezetes településével való ismerkedés jegyében kedden tettek látogatást a község innovációjáról híres vállalkozása, az R-Water Kft. új telephelyén. A képviselőket Suhajda Antal polgármester és Nagy Ervin tulajdonos ügyvezető fogadta, majd a cégvezető bemutatta a 2018-2019 között zöldmezős beruházásként, összesen 1 milliárd forint értékben, csupán 50 milliós pályázati segítséggel megépült új gyárépületet,az új gyártósorokat, és bemutatta az immár a nagy áruházláncok polcain, de az ország szinte valamennyi edzőtermében kapható termékeket.

A képviselők érdeklődéssel hallgatták a nem túlzás, szinte regénybe illő történetet. A story Nagy Ervin édesapja, a község szódása szódaüzeméből indult, majd a rendszerváltozás hajnalán, a Dél-szláv háború idején Vajdaságból menekülő magyarok kisüzemi üdítőital gyártási szakértelmének átvétele révén, az ő segítsgükkel lett prosperáló, üdítőital gyártó családi vállalkozás.

Természetesen az akasztóiakra egyébként is jellemző szorgalom, kitartás és üzleti leleményesség is kellett ahhoz, hogy a 2008-ig családi vállalkozásként, onnan kft-ként működő cég minőségileg egy nagyot ugorjon és funkcióváltást hajtson végre. Olyan sport – és vitamin italokat gyártását kezdték meg, amelyek a kutatásoknak, hazai újszerűségüknek, minőségüknek, no’ és persze kedvező árfekvésüknek köszönhetően egykettőre betörtek az úgynevezett réspiacokra.

Mint elhangzott, ezek az „újragondolt” termékek megelőzik a nagy multi cégeket, amelyek a gyártási méret miatt általában csak először figyelnek, majd ellesik, lekövetik a már forgalomban lévő, az R-Water Kft. által is kikísérletezett, kifejlesztett, gyártott és forgalmazott termékeket.

Nagy Ervin arról is beszélt, hogy a 2018-2019 között zöldmezős beruházásként megépült új, Tubán utcai telephelyen megvalósított

1 MILLIÁRD FORINT ÉRTÉKŰ BERUHÁZÁSHOZ CSUPÁN 50 MILLIÓ FORINT PÁLYÁZATI TÁMOGATÁST, ILLETVE 100 MILLIÓ FORINT BANKI HITELT VETTEK IGÉNYBE, A FENNMARADÓ 850 MILLIÓ FORINT FEJLESZTÉSI ÖSSZEG A TAKARÉKOS GAZDÁLKODÁSNAK KÖSZÖNHETŐEN RENDELKEZÉSÜKRE ÁLLT.

Az új telephely paramétereiről szóló tájékoztatásból kiviláglott: az új létesítményben 2500 négyzetméter gyártó – és tárolókapacitás áll rendelkezésre, a cég 21 főt foglalkoztat. A gyártott speciális termékek napi mennyisége változó űrméret mellett 30-50 ezer palack naponta, az éves kapacitás 7,5 millió üveg.

A Corvinus Egyetem másoddiplomás képzésén a sörfőző mesterséget is kitanuló Nagy Ervin a közgyűlés tagjainak a cég régi telephelyét annál is inkább bemutatta, mert ott

AZ R-WATER KFT. 95 SZÁZALÉKOS TULAJDONÁBAN LÉVŐ SÖR + KFT. KISÜZEMI MÉRETBEN MINŐSÉGI KÉZMŰVES SÖRÖKET GYÁRT.

Nagy Ervin természetesen képviselői kérdésekre is válaszolt. Az elismerés hangján megszólaló látogatókat aktuálisan az foglalkoztatta:

TÖRTÉNTEK-E ELBOCSÁTÁSOK A CÉGNÉL A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY OKOZTA GAZDASÁGI NEHÉZSÉGEK MIATT, ILLETVE MIKÉNT SIKERÜL KEZELNI A NYILVÁN VALÓAN A CÉG ÉLETÉBEN IS NEHÉZSÉGEKET OKOZÓ HELYZETET?

A cégvezető válaszában kifejtette: feleségével arra az elhatározásra jutottak,

MIVEL EGY NAGYON ÜTŐKÉPES, INNOVATÍV, JÓ CSAPATOT HOZTAK ÖSSZE, A MUNKAERŐ MELLETT A VÉGSŐKIG KITARTANAK. HA SZÜKSÉGES, SAJÁT TŐKÉBŐL IS, HOGY SENKIT NE KELLJEN ELBOCSÁTANI.

A helyzet nem volt könnyű, mert a cég két speciális réspiacon van jelen: egyfelől edzőtermekben, sportlétesítményekben, fallabdától a jégkorongon át a teniszcsarnokokig.

Másfelől a forgalom másik részét az iskolabüfék teszik ki. Mint köztudott, sajnos mindkettő bezárt a koronavírus-járvány intenzív időszaka alatt. E mellett az R-Water Kft. termékei a SPAR, a TESCO polcain is ott vannak, de mert nem alapvető élelmiszerekről van szó, a helyzet magáért beszél – mondta Nagy Ervin.

Hozzátette: mindezzel együtt – kormányzati bértámogatás igénybevétele mellett – a gyártás várhatóan július elejétől már stabilizálódik.

A megyei közgyűlés tagjai nevében Rideg László elnök mondott köszönetet a szívélyes fogadtatásért, a tanulságokban bővelkedő gyárlátogatásért, búcsúzóul sok sikert, kitartást, egészséget kívánt az R-Water Kft. kollektívájának.