Kezdőlap Állati Aktív kikapcsolódás Magyarország legnagyobb Arborétumában

Aktív kikapcsolódás Magyarország legnagyobb Arborétumában

Szerkesztőségünk csapata az elmúlt napokban tett látogatást a gyönyörű környezetű Szarvasi Arborétumban, ahonnan számos csodálatos élménnyel gazdagodva, feltöltődve, frissen, és kitisztult tüdővel térhettünk vissza a hétköznapok forgatagába.

A Szarvasi Arborétum hazánk legnagyobb Arborétuma, amely amellett, hogy rendezett és csodaszép, különleges nevezetességeivel vonzza az érdeklődőit hazánk, sőt a világ számos pontjáról. A minden héten megújuló színes programajánlatok mellett a Pepi-kert valamennyi évszakban üzemel, oktatási, természetfotózási, vagy akár rendezvényszervezési (esküvő, táborok, stb.) lehetőségeivel.

Az Arborétumban számos élménylehetőség kínálkozik minden korosztály számára, csendes, nyugodt helyet biztosítva. Ilyen például a vezetett vagy kaland,- illetve körtúrákon, szabadulós játékokon való részvétel, kiállítás, valamint a Mini Magyarország Makettpark megtekintése a szabadban, vagy egy geochacingtúra (felfedezés egy alkalmazás segítségével). Emellett természetjárók (egyénileg, vagy csoportosan érkezők) számára ajánlott a Vendégház szállása, mivel a csendes környezet adta pihenés mellett, étkező, valamint free-wifi szolgáltatás várja az látogatókat.

A történelmi Magyarország és egyben a Kárpát-medence mértani közepén, Szarvason, hazánk egyetlen interaktív makettparkjában megelevenedik történelmünk.A rendkívül részletgazdag, speciális technológiával készült makettből álló park nem csak lélegzetelállító látványt, de interaktív élményt is nyújt.

A szabadtéri játékok kipróbálása a játékos kedvűek igényeit elégítik ki, míg az ősztől csoportosan látogatható ökojátékpark szórakozás mellett felfedezésből isáll. A kalandozóknak fenntartott vízi tanösvény friss élményt nyújt, az üvegházban kaktuszokat, teknősöket láthatunk, a Varázstanya interaktív múzeumában a történelmi kalandozásokon túl a botanika ismeretei is elsajátíthatók.

A gyógynövénykertben elsajátítható tudás hasznos forrása lehet az egészséges életmódot folytatók számára, s ha már egészséges életmód, a sportot, és a különféle bejárható tanösvényeket, meditációs teret se felejtsük el megemlíteni.

A 82 ha területű arborétum különleges, valamint érdekes növény-és állatvilágának felfedezési lehetősége (fennáll) egész évben, minden évszakban, minden vendég számára, korosztálytól függetlenül nyitott. Ugyanis az itt található 65 hektár látogatható terület – 1600 fa- és cserjefaj, melyből 1200 lomblevelű – 250 lágyszárú növényfaj – 150 madárfaj – 30 páva – 200 féle kalapos gomba – 300 fenyőfajta – 440 rovarfaj – 2 emu – 5 kertrészlet, Hegyi mamutfenyő, vagy a Tündöklő kövek mellettigen kedveltek a kertben otthonosan mozgó pávák, a gazdag madárvilág és a cserjék között megbújó kisemlősök is. Megtalálhatók még több száz éves tölgyek és a mindig változó színben pompázó dísznövényeksokasága.

A bejárathoz közel található növényárudában számos különleges dísznövény, facsemete, kaktusz és pozsgás növény megvásárolható, az ajándékboltban pedig többféle apró ajándéktárgy, arborétumi logóval ellátott használati tárgy vásárolható, például levélnyomat, egy kedves hűtőmágnes, egy divatos mobil tok, vagy különböző méretű, mintás arborétumi pólók, kisebbek részére színes, állatfigurások, az idősebbek számára egyszínű mintás darabok.

A Szarvasi Arborétum folyamatosan nyitva tart, az év minden napján, szeretettel várva minden kedves látogatót!

Jegyvásárlásra a bejáratnál lévő jegypénztárban van lehetőség, melynek nyitva tartása az alábbiak szerint (az évszakokhoz igazodva) változik.

Jegypénztár nyitva tartás:

Március 15-től – Október 31-ig  8:00 – 18:00 óráig

November 1-től – Március 15-ig  8:00 – 16:00 óráig

Elérhetőség:

Szarvasi Arborétum

5540 Szarvas, I.kk.9.

Mobil: +36-30/430-7754

E-mail: [email protected]

Web: http://pepikert.hu/

Programajánló, hírek: http://pepikert.hu/pepi-blog/

A növényáruda aktuális kínálatával kapcsolatos információ (munkaidőben): Klimaj Erika  +3630-385-6468