Kezdőlap Kecskemét BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN NINCS EGYETLEN AKTÍV FERTŐZÖTT SEM

BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN NINCS EGYETLEN AKTÍV FERTŐZÖTT SEM

Bács-Kiskun megyében nincs aktív koronavírussal fertőzött személy – jelentette ki Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs június 5-i sajtótájékoztatóján.

Ugyanakkor még korántsem dőlhetünk hátra, hiszen bár kedvező a járványügyi helyzet hazánkban, a tisztifőorvos szerint a készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is jelen van az országban és fertőz. Ezért a megfelelő járványügyi korlátozások és intézkedések betartására továbbra is szükség van.

A pandémia kezdete óta Bács-Kiskun megyében eddig összesen 24 személynél mutatták ki a koronavírust, jelenleg viszont egy fertőzöttet sem tartanak nyilván megyénkben. A lakosság Együttműködő magatartása és szolidaritása amelyet tanúsított, meghozta az eredményét és nagy mértékben hozzájárult a járvánnyal szembeni sikeres védekezéshez térségünkben.

Tisztelettel kéjük a lakosságot, hogy a továbbiakban is tanúsítsanak higgadt és fegyelmezett magatartást, és a közösségi média felületein valamint a koronavirus.gov.hu oldalon tájékozódjanak az esetleges fejleményekről, intézkedésekről.