Kezdőlap Jótékonyság Csík János és a Mezzo muzsikált a Wojtylában

Csík János és a Mezzo muzsikált a Wojtylában

Szerdán újabb zenei csemegében lehetett részük a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Délben Csík János és a Mezzo húzta a talpalávalót a népkonyha ebédlőjében. Az ismert művészekhez Szabó-Kocsis Zsuzsanna énekesnő is csatlakozott.

Csík János és társai sokadszor fordultak meg a szociális intézményben. A sorsközösség tagjai mindig nagy örömmel fogadják a művészeket. Ebéd előtt ezúttal Kecskemét környéki és erdélyi dallamokkal, valamint alternatív rockmuzsikával – Szabó Balázs szerzeményével – lepték meg a nehézsorsú embereket.

A zenés eseményen a civil szervezetet támogatók közül többen is részt vettek. Ezúttal Kő Ferenc festőművész, Csizmadia László, a Hotel Három Gúnár tulajdonosa, valamint Cselik Beatrix, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Katolikus Karitász igazgatója látogatott a Wojtyla Házba.

Csütörtökön sem maradnak zeneszó nélkül az elesettek. Ebédosztást megelőzően a Martin György-emlékplakettel, Kodály Zoltán-díjjal és Príma-díjjal kitüntetett Kecskemét Táncegyüttes érkezik az Egressy utcai épületbe, hogy színes, zenés-táncos előadással szórakoztassa a hírös város ínségeseit.

A Wojtyla Barátság Központ elesettjeinek szerdai betevőjét – Csík János és a Mezzo zenekar minikoncertjét követően – az építőanyag-nagykereskedelemben piacvezető pozíciót betöltő Akker-Plus Kft. vezető tisztségviselői biztosították, név szerint: Endrődi Ferenc Pál és Turú Gábor Mihály ügyvezetők. A rendkívül gazdag ízvilággal jellemezhető, többféle húsból készült, kiválóan fűszerezett, enyhén csípős székelykáposzta Komlósi Mihály, a hajósi székhelyű Komlósi Pincészet tulajdonosának érdeme.

A Civilek Kadafalváért Egyesület aktivistái több ezer darab, félliteres szénsavas ásványvízzel lepték meg szerda délben a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. A védőitalnak szánt adományt csütörtökön osztják szét a rászorulók között a népkonyha munkatársai.

A fagyasztott péksütemények gyártásával, forgalmazásával foglalkozó nemzetközi hátterű Fornetti Kft. vezetői is rendszeresen támogatják a Wojtyla Barátság Központ ember- és lélekmentő küldetését. Méghozzá oly módon, hogy hetente több kartondoboznyi pékárut küldenek a népkonyha szegényeinek. A gondozottak ezúttal is nagy örömmel fogadták a négy óriási doboz sós finomságot.

Szöveg:http://civilnaplo.hu/

Képek: Alföldi Régió magazin