Kezdőlap Jótékonyság Ebéd a Vidám Törzsasztaltól és a német írónőtől

Ebéd a Vidám Törzsasztaltól és a német írónőtől

A Kecskemét Táncegyüttes tagjai közül két fiú és két leány lépett fel a Wojtyla Barátság Központ pódiumán. A fergeteges sikerű táncbemutatót ebédosztás előtt közel fél órán át élvezték önfeledten a népkonyha gondozottjai – közel százan.

A fellépés előtt Lukács László művészeti vezető elmondta, a koronavírus veszélyhelyzet jócskán rányomta bélyegét az idei programtervükre, de – amint fogalmazott: „túléljük”. A műsor végén hozzátette: – a napi izzadtságos munka meghozza gyümölcsét, megvan az eredménye, hiszen ma már nem kell jelentkeznünk, maguktól hívnak minket vagy delegálnak a hazai és külföldi szakmai szervezetek.

A programban szatmári táncokat láthatott a nagyérdemű: legényest, „eszközöst” – kis borosüveggel a fejükön táncoltak a lányok –, valamint párost.

Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának képviselője, valamint Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő legutóbb május közepén vendégelte meg a Wojtyla népkonyha sorsközösségét. Csütörtökön a Kecskemét Táncegyüttes négy tagjának zenés-táncos műsorát követően immáron mindketten régi ismerősként köszöntötték a rászorultakat, annál is inkább, mert rendszerint együtt jelennek meg az étkezdében. Imádságot követően százhúsz adag kolbászos paprikáskrumplit szolgáltak fel közösen a szegényeknek, kenyér és sütemény kíséretében.

Söveg: http://civilnaplo.hu/

Képek: Alföldi Régió Magazin