Kezdőlap Gazdaság - Turizmus Egész évben elérhető a Mezőtúr-Szarvas között közlekedő komp

Egész évben elérhető a Mezőtúr-Szarvas között közlekedő komp

Szerkesztőségünk csapata az elmúlt napokban tett látogatást a Szarvasi Arborétumban, valamint Mezőtúr közelében, ahol a szemet gyönyörködtető szárazföldi látvány mellett a vízi közlekedést megszeretve és megismerve különleges panoráma tárult elénk.

A Mezőtúrt és Szarvast összekötő útra vezető révátkelő azon túl, hogy biztonságos, fedélzetén állva csodás látvány tárul utasai elé. A komp egész évben üzemel, hétfőtől vasárnapig, 6:00 és 20:00 között akármikor igénybe vehetik a komp nyújtotta szolgáltatást a Mezőtúr illetve Szarvas felé igyekvők. A Mezőtúri Intézményellátó és Ingatlankezelő KN Kft. által működtetett komp teherbírása 20 tonna, révészei barátságosak, segítőkészek, a menet pedig nem vesz sok időt igénybe, ami megkönnyíti a sietők dolgát. A járművek és gépjárművek viteldíja a vezető személyjegyének díját nem tartalmazza. A kompon igénybe vehetők a 85/2007 (IV.25.) Korm. rendelet szerinti személyi utazási kedvezmények.

A csodaszép, friss levegőjű, csendes, tiszta környezetben található Mezőtúrra ellátogatni minden kikapcsolódni vágyó számára ajánlott, ugyanis a különféle programkínálatok mellett rengeteg meglepetés várja az ide érkezőket Magyarország szívében. A mozgás és kikapcsolódás lehetősége egyaránt fennáll mindenki részére a kis városban, sőt az egészséges életmódot elősegítő gyógynövények hada is megtalálható itt. A környéken fellelhető mezőgazdasági területeken többek között búzamezőket láthatnak az érkezők, melyek naplementekor felülmúlhatatlan szépségükkel kápráztatják el szemlélőiket.

Elhelyezkedés: Hármas-Körös 50,3 folyamkilométer, Mezőtúr-Szarvas összekötő út

Elérhetőség:

Telefon: 56/350-037 A kompon: +36/30-195-3257