Kezdőlap Egészség FormaZona – ahol Tiéd a főszerep, nem a profi testépítőké

FormaZona – ahol Tiéd a főszerep, nem a profi testépítőké

A FormaZona Sportközpont a 2200 négyzetméteres alapterületével Kecskemét legnagyobb és legmodernebb felszereltségű sportcentruma. A hangulatos, korszerű belső kialakítású, esztétikus környezettel rendelkező FormaZona neve mára egyet jelent a magas színvonalú szolgáltatás nyújtásával, és a maximális (sport)élményt adó kikapcsolódással. Az edzőkomplexum változatos profilját a sokrétűség jellemzi. A markáns vezérelv mentén haladó, néhány hete újra nyitó edzőközpont tulajdonosa, Konfár Zoltán számolt be az aktuális hírekről.

Markáns vezérelv

A néhány éve kitalált pozícionáló szlogenünk eléggé markánsra sikerült: „Kecskemét legnagyobb sportközpontja, ahol végre tiéd a főszerep, nem a profi testépítőké”. A FormaZona Sportközpontban ugyanis nem kifejezetten testépítés és bodybuilding képzés zajlik, hanem a lakosság széles rétegeinek nyújt sportolási lehetőséget a közkedvelt edzőterem. A hozzánk látogató vendégek túlnyomó többségének célja az egészséges életmód követése, a betegség megelőzés, a fitt állapot fenntartása, így ennek az elvnek megfelelően 14-75 éves korig szívesen választanak minket a vendégek. Annak idején ezzel a pozícionálással kicsit megleptük a kecskeméti fitness világát, de mégis kijelenthetem, hogy bejött ez a bátor lépésünk, mert sokan megkedvelték a FormaZonát, amiért ezt az irányvonalat követi. Öröm látni, hogy mostanra kialakult egy olyan törzsvendégkör, akik jól érzik magukat ebben a környezetben.

Komplex szolgáltatás: személyi edzők segítik a vendégeket

A FormaZonában az aktív sportoláshoz, és az egészséges életmódhoz szükséges tevékenységek számtalan fajtája közül választhatnak a vendégek, akik tekintélyes része igényli a folyamatos személyi edzést. A szakirányú végzettséggel rendelkező személyi edző  egy állapotfelmérés után egy személyre szabott edzéstervet készít és a gyakorlatok végrehajtását személyesen kontrollálja. Legtöbb személyi edző táplálkozási és életmódbeli tanácsokat is ad úgy, hogy figyelembe veszi a sportolni vágyó egészségi állapotát, adottságait, valamint fittségi céljait.

Biztonsági intézkedések

A vírus általi veszélyhelyzet után szerencsére egyre bátrabbak a vendégeink, akik fokozatosan térnek vissza és állnak edzésbe, így folyamatosan nő az edzőtermünkbe visszatérő látogatók létszáma.

A zárva tartási időszakot arra használtuk fel, hogy sok felújítást, karbantartást valósítottunk meg illetve felkészültünk arra, hogy az újra nyitáskor milyen különleges egészségügyi intézkedéseket kell bevezetnünk. Nálunk éjszaka zajlik a takarítás, de az újranyitás után felvettünk két takarító hölgyet, akik napközben is folyamatosan fertőtlenítik az eszközöket, gépeket.

Újdonság a palettán: asztalitenisz edzés

A 2020-as esztendő egyik újdonságaként asztalitenisz edzésekre is járhatnak sportközpontunkban az érdeklődők. Egykori versenyzőként a „szívem csücskét” jelentik a pingpong foglalkozások – amelyek kedden és csütörtökön este fél nyolctól kilencig, két teremben zajlanak. Két profi edzőnk, négyes csoportokban gyakorolnak az érdeklődőkkel. Öröm látni, hogy a magas szintű foglalkozásoknak köszönhetően az edzésen résztvevők milyen látványos fejlődésen mennek keresztül.

Tematikus programok

Az asztalitenisz edzések mellett vannak további tematikus programjaink, mint például az 50+-os tréning, ahol az 50 év feletti férfiakat invitáljuk mozgásra. Elsősorban a napközben elfoglalt, de korán ébredő vendégek számára hoztuk létre ezt az edzéslehetőséget heti 2 alkalommal, hétfőn és csütörtökön reggel fél 7-től fél 8-ig.

Népszerű csoportos foglalkozások

Június 2-tól újra indultak a csoportos foglalkozásaink, amelyek 3 teremben, általában 8-12 fős csoportok részvételével zajlanak. A legnépszerűbb tréningjeink közé tartozik a TRX, a jóga, a gerinctréning, a Pilates, és a Spinning, melyekre a formazona.hu weboldalon keresztül lehet bejelentkezni. A TRX azok számára ideális, akik idegenkednek a vasak emelgetésétől, de az állóképesség növelést, a zsírégetést, a stabilitásnövelést tűzték ki edzéscéljaik közé.

FormaZona Sportközpont

Kecskemét, Izsáki út 2.

Recepció: 76/325-251

E-mail: [email protected]

Nyitva tartás:

Hétfő – Péntek: 6-22

Szombat: 8-14

Vasárnap: 14-20