Kezdőlap Gyerekek Iain Lindsay és Novák Katalin együtt látogatták meg a gyermekek újranyíló...

Iain Lindsay és Novák Katalin együtt látogatták meg a gyermekek újranyíló Közösségi Pontját

A brit nagykövet gyermekekért indított jótékonysági futóláncának célkitűzéseihez jelentős pénzadománnyal csatlakozott a Tesco is Nyárköszöntő délutánnal nyitott újra az Ökumenikus Segélyszervezet járvány alatt zárva tartó csepeli Közösségi Pontja. Az elmúlt hónapok nehézségeit közösségi élményekkel feledtetni kívánó rendezvényre vidám játékokkal várták az iskoláskorú gyermekeket. Ezt a programot látogatta meg Iain Lindsay brit nagykövet és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, akik Gyermeknap előtt jótékonysági futólánccal hívták föl a figyelmet a segélyszervezet gyermekeket segítő munkájának támogatására. A különleges alkalomra rendkívüli felajánlással készült a Segélyszervezet stratégiai partnere, a Tesco Magyarország is: a vállalat 15 millió forintot adott át a futóláncban meghirdetett célokra.

A vidám gyermekprogramba illeszkedően adták át a pénzadományt szimbolizáló óriáscsekket, a Közösségi Pont számára hozott ajándékokat és szóltak a rászoruló gyermekeket segítő munkáról illetve támogatásának fontosságáról.

„Brit nagykövetként mindig nagy öröm számomra, amikor brit és magyar emberek, valamint cégek együttműködnek. Az pedig különösen szívmelengető, amikor olyan fontos ügyekért tudunk összefogni, mint a rászoruló gyermekek és családok segítése. Nagyon büszke vagyok, hogy a mostani kezdeményezésünk fő támogatója a Tesco, egy elismert és rendkívül népszerű brit cég. A mai nagylelkű adomány is bizonyítja a Tesco családok iránti elkötelezettségét,  hiszen a vállalat Magyarország egyik legnagyobb munkáltatója, amely mindig megbízható partnerként és adományozóként áll a jó ügyek mellé. Köszönöm a Tesconak az adományt, amely jelentős változást hoz majd sok gyermek és család életében Budapesten és az ország más részeiben egyaránt.” – mondta Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár megköszönte Iain Lindsay-nek, hogy tagja lehetett a futóláncnak, így az ő 15 kilométere is részévé vált a figyelemfelhívó akciónak, mely a rászoruló gyerekek megsegítésére hívta föl a figyelmet, s mellyel pénzadományt is gyűjtöttek megsegítésükre. Az államtitkár elmondta: azért is tett örömmel eleget a felkérésnek, mert tudja, hogy az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül valóban azokhoz kerül a segítség, akiknek szükségük van rá, a pénzadomány hatékony illetve kézzel fogható segítséggé válik. Éppen ezért mindenkit arra biztat, hogy ki-ki lehetősége szerint támogassa ezt a munkát. Novák Katalin végül köszönetet mondott a Tesco-nak az adományokért, továbbá a segélyszervezet munkatársainak a járvány alatt illetve egész évben végzett munkájáért. „A gyermekek a jövő zálogai, ezért nagyon fontos, hogy segítsük azokat, akik kevésbé szerencsés körülmények között élnek. A Tesco több mint egy évtizede az Ökumenikus Segélyszervezet stratégia partnere. Évről-évre az ország legnagyobb adománygyűjtő csapataként támogatjuk a szervezet kampányait, örömmel álltunk most is melléjük. Tudjuk, hogy a koronavírus sok családot hozott nehéz helyzetbe az elmúlt hónapokban, így abban a tudatban adtam ma át a Tesco 15 millió forintos adományát, hogy az most ott hasznosul, ahol a legnagyobb szükség van rá” – mondta Pártos Zsolt, a Tesco Magyarország ügyvezető igazgatója.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója személyesen mondott köszönetet Iain Lindsay-nek és Novák Katalinnak, hogy futónagykövetként is segítettek felhívni az emberek figyelmét a rászoruló gyermekek támogatásának fontosságára. A vezető kiemelte: „A veszélyhelyzet meghirdetésekor azt ígértük, hogy nem engedjük el a rászoruló gyerekek kezét a járvány alatt sem. A közösségi programok felfüggesztése idején a munkatársak telefonon, illetve online tartottak folyamatos kapcsolatot a családokkal, sok esetben személyes érintkezés nélküli adományátadással juttatták el a támogatást a rászorulóknak. Köszönjük azoknak a támogatóknak – köztük kiemelten is stratégiai partnerünknek a TESCO-nak, hogy az elmúlt nehéz hónapokban is mellettünk voltak és segítenek abban, hogy folytathassuk a közös munkát a gyermekekért.”                          

Az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó programja keretében országszerte 13 helyszínen több mint 2000 gyermeknek nyújt rendszeresen segítséget szegénység okozta hátrányaik leküzdéséhez. Az egyéni fejlesztő foglalkozásokon, nyári táborokon és közösségi programokon túl, több ezer nélkülöző gyermek kap kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy iskolaszer formájában is.