Kezdőlap Egészség Innovatív kiegészítők hallókészülékekhez

Innovatív kiegészítők hallókészülékekhez

A koronavírus járványhelyzet is bebizonyította, hogy a hallásproblémákkal küzdőknek előnyösebb, ha a legmodernebb hallókészülékeket használják, illetve ha az innovatív kiegészítőket is beszerzik. Így a távolságtartás, a messzebbről jövő hangok meghallása, valamint a családtagokkal való internetes telefonos kapcsolattartás is zökkenőmentes.

– A hallókészülékek terén hatalmas fejlődés tapasztalható az elmúlt években. Érdemes folyamatosan nyomon követni és megismerni a technológiai újdonságokat, a legújabb fejlesztésű modelleket. Így valóban teljes életet élhetnek a hallásproblémákkal küzdők is, még ebben a nehéz és váratlan élethelyzetben is, mint amit a koronavírus járvány teremtett világszerte – hívta fel a figyelmet dr. Szepes Andrea fül-orr-gégész, audiológus szakorvos, a kecskeméti Audissima Hallókészülék Szalon és Szakrendelő vezetője.

Az Audissima Hallókészülék Szalon és Szakrendelőben 20 éves tapasztalattal teljes körű szolgáltatást nyújtanak a hallássérülteknek, illetve a hallásproblémával küzdő embereknek. Megbízható hallókészülékek és a hozzájuk tartozó kiegészítők széles választékát forgalmazzák. A szakemberek a páciensek életmódját, életvitelét megismerve ajánlják mindenkor a hallásveszteségnek leginkább megfelelő hallási rendszereket és megoldásokat.

– Napjainkban már egy hallásproblémával küzdő is képes teljes életre. A technikai újítások lehetővé teszik, hogy ugyanúgy élvezze az életet mint az egészségesen hallók. Teljesen aktív életet élhet, neki sem kell lemondania a szórakozásról. Például zenét hallgathat fűnyírás, főzés vagy egyéb tevékenység közben, és átválthat, ha csörög a telefonja. Mindezt úgy, hogy közben mindkét keze szabadon marad. Szintén példaként mondanám el, hogy a hallókészülékek már nemcsak elemmel működtethetők, kaphatók újratölthető akkumulátorral is, melyek éjszaka könnyen feltöltődnek, amíg viselője alszik. Így az sem lehet akadály, ha az érintett kézügyessége már nem megfelelő az elemcseréhez – részletezte a doktornő, ezzel is rámutatva arra, hogy az idősebb generációnak is – akik leginkább érintettek e betegségben – érdemes nyitottabbá válniuk, és megismerniük, kihasználniuk a technika nyújtotta lehetőségeket.

– A mindennapok során azonban számos olyan élethelyzet adódhat, amely még egy csúcstechnológiás hallókészüléket is kihívás elé állít. A szakemberek ezeket alapul véve fejlesztik ki az újabb és újabb kiegészítőket. Ezek mind olyan eszközök, melyek praktikusak, diszkrétek és segítik a tökéletes hallást még nagyobb távolság esetén is – tette hozzá dr. Szepes Andrea.

A hallókészülékekhez csatlakoztathatók különböző eszközök, amelyek lehetővé teszik például a televízióval vagy más audió berendezéssel való közvetlen vezeték nélküli hangátvitelt. Segítik a másik partnerrel, vagy partnerekkel való zavartalan beszélgetést akár nehezített környezetben is. Több eszköz egy-egy élethelyzetre nyújt megoldást, de kapható már olyan diszkrét, esztétikus, egyetlen tenyérnyi okos mikrofon is, mely komplexen kiváltja valamennyi kiegészítőt, és nagyobb hatótávolság esetén is tökéletes hangátvitelt biztosít.

A PartnerMic dizájnos, diszkrét, ruhára csíptethető mikrofon, amely akár 25 méteres hatótávolságot tesz lehetővé a hallókészüléket viselő és beszélgető partnere között. Ez kisdiák számára is megoldás lehet, hogy jól hallja tanárát. Sokaknak lehet kiváló kiegészítő egy partner mikrofon is.

Elérhető a hallókészülékhez csatlakoztatható TV Connector, mely a legjobb streamelt hangminőséget nyújtja tévézéskor. A hallókészülék nyomógombjai segítségével viselője könnyen szabályozhatja, hogy a TV vagy a környezet hangjai legyenek hallhatóak. A TV Connector segítségével a hallókészülék nemcsak a televízióhoz, hanem egyéb audioforráshoz is csatlakoztatható. Kapható egy egyszerű távvezérlő készülék is, amellyel anélkül állítható a hallókészülék hangereje vagy váltható a program, hogy hozzá kellene érni.

A komplex megoldást a vezeték nélküli okos mikrofon nyújtja, amely az előző eszközök tudásán túl ideális megoldást nyújt egy helyben zajló beszélgetéshez, ahol a folyamatos vagy különböző háttérzaj nehezíti a beszédértést. Például étteremben vagy egy kávézóban. Az asztalra helyezve a mikrofon diszkréten és automatikusan érzékeli, melyik irányból érkezik a beszélő hangja és szinte észrevétlenül vált át egyik beszélőről a másikra. Amennyiben több társalgás zajlik egyszerre, a hallgató manuálisan is ki tudja választani melyik beszélőt szeretné hallani. A mikrofon csatlakoztatható számítógéphez, valamint telefonhoz is, így kitűnő minőségben közvetíti a streamelt tartalmakat és a telefonhívásokat egyaránt.

AUDISSIMA Hallókészülék Szalon és Szakrendelő

6000 Kecskemét, Frangepán sétány 2., Tel.: +36 76 320 006

http://www.audissima.hu

Bocskai utca, Wesselényi utca és Rákóczi utca felől is jól megközelíthető, mozgássérültek az üzlet elé a Bocskai utca felől behajthatnak.