Kezdőlap Kiemelt KALOCSÁN FOLYTATÓDOTT A POLICE COFFEE

KALOCSÁN FOLYTATÓDOTT A POLICE COFFEE

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakelőadói és a helyi rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója a piactéren várta az érdeklődőket.

Kalocsai állomásához érkezett 2020. június 24-én délelőtt Bács-Kiskun megyében a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott Police Coffee elnevezésű program. A rendőrök a város piacterén várták az érdeklődőket, akiknek egy frissen főzött kávé mellett adtak az áldozattá válás megelőzése érdekében bűnmegelőzési tájékoztatást, és ehhez kapcsolódóan különféle színes kiadványokat.

A biztonságért tenni akaró több mint 80 vendég között voltak olyanok, akik konkrét problémával keresték az egyenruhásokat, de legtöbbjüket a kíváncsiság hozta közelebb a rendőrség standjához. A szakemberek a trükkös lopásokra, a lakásbetörésekre és az idősek sérelmére elkövetett csalások megelőzésének lehetőségeire is figyelmeztették a megjelenteket.

Kérjük, fogadják meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • Amennyiben nagy tömeget vonzó rendezvényen tartózkodik, fokozottan figyeljen a dolgaira, táskáját ne hagyja őrizetlenül! Értéktárgyait, iratait ne tegye ruházata, táskája külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben, vagy zárható táskában helyezze el!
  • Értéket soha ne hagyjon az autóban, még a csomagtartóban sem! A tolvaj a gépkocsiba bejutva kinyithatja a biztonságosabbnak vélt csomagtartót is.
  • Vásárláskor ne tegye tárcáját a bevásárlókocsiba, kosárba, mert ezzel növeli a tolvajok esélyeit!
  • Otthonában az ajtókat minden esetben zárja be, még ha csak egy percre is távozik a lakásból! 
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  • Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket!
  • Ha valaki hivatalos jelleggel érkezik otthonába, kérje el az igazolványát, hívja át a szomszédot, szükség esetén kérjen segítséget!
  • Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának megbízásából kéri azt Öntől!